Om Restauranter Prisliste Køb Kontakt
Se kurv

Nyhedsbrev
Navn:
E-mail:

Vinvælger

   Alsace
 Beaujolais
 Bordeaux
 Bourgogne
 Italien
 Loire
 Portugal
 Provence
 Rhone
 Spanien
 Sydfrankrig
 Tyskland
 USA
 Mousserende vine
 Søde vine
 Vanille
 Østrig
 
 Alle omr�der

Webdesign:
NEKSA
Matera

DeBedsteVine

Udsendt d. 20-03-2019

Påskelaks og Toscanalørdag på lageret den 23.3 kl. 10-14

Vi holder åbent på lageret Wiedeveltsvej 2A i Fredensborg lørdag den 23. marts 2019 kl. 10.00 - 14.00.

LAKS TIL PÅSKE
Det er muligt at bestille en side koldrøget laks fra "Ø Laks" på Samsø. Laksen leveres vacuumpakket og kan afhentes i Kovangen efter aftale fra den 9. april. Holdbarheden er mindst 14 dage - kan fryses. Laksen vejer ca. 1,7 og sælges til en udsalgspris på 500,- kr.
Bestil via www.emilievin.dk - Vinvælger - Laks. Bestilling SENEST fredag den 29.3. kl. 17.00.

Laksen kan smages på lørdag!!

Vinmæssigt skal vi tå en lille tur fra nord til syd i Toscana - smagning og tilbud på 6 vine fra 3 producenter. Det drejer sig om:

1. LAVACCHIO
Lavacchio er en økologisk producent (certificeret i 2004) i regionen Chianti Rufina. Vingården har eksisteret siden år 1700. Der er hele 110 ha., som er beliggende i 400-450 meters højde, men kun 20 ha er vinmarker og 45 ha. olivenlunde. Faye Lottero og manden Dimitri leder virksomheden, som familien Lottero overtog i1978. Hoveddruen er Sangiovese, men der dyrkes også lidt Merlot, Cabernet og Syrah samt nogle grønne druer. Ansvaret for vinen er overladt til ”flying winemaker” Alberto Antonini, som har bidraget til en markant kvalitetsstigning i de senere år. Lavacchio har også nogle dejlige Bed and Breakfast værelser.

Cedro, Chianti Rufina DOCG 2016 - Pris 80,00 Spar 10 kr.
90% Sangiovese, 5% Canaiolo Nero, 5% Ciliegiolo. Ren og vedvarende bouquet med kirsebær og blomme samt grafit. Tæt varm, krydret smag med moden frugt og læder. Lang bittersødlig eftersmag. Passer til det meste, specielt til det italienske køkken.

Fontegalli, IGT Toscana 2013 - Pris 145,00 Spar 25 kr.
60% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Sangiovese. Intens duft af mørke bær og blomme. Rig og kompleks smag af solbær, vanille. Går godt til kraftige retter med oksekød og vildt samt hårde oste. Stort gemmepotentiale.

2. CROCE DI FEBO
Croce di Febo er en forholdsvis ny økologisk producent i Montepuliciano. Ægteparret Maurizio Comitini og Silvia Vincenti lavede den første årgang i 2006 fra de 9 ha. vinmarker. Der produceres olivenolie på de resterende 26 ha. Filosofien er, at fremstille fremragende områdetypiske vine ved hjælp af metoder, der har så lidt negativ indflydelse på naturen som muligt.Navnet ”Croce di Febo” har en religiøs oprindelse. Franske Baldassarre Audibert var officer i Napoleons hær, men deserterede pga. soldaternes grusomheder mod den italienske befolkning. Han blev i 1790 pilgrim og forkynder og besluttede at besøge de hellige steder i Italien rejsende til fods. Mange steder bl.a. i Montepuliciano satte han kors, som han benævnte ”Croci di Febo” F.E.B.O = Fecit Erigere Baldassarre Odibert (Audibert) dvs. Kors lavet og rejst af Baldassarre Odibert. Vinmarkerne på den kendte Montepulicianobakke har en perfekt eksponering og et fantastisk mikorklima, som betyder, at man her fremstiller nogle vine med delikate aromaer og god balance. Montepuliciano er en noget mere kraftfuld ”udgave” af chianti. Der findes kun 90 producenter af Vino Nobile di Montepuliciano.

Vino Nobile di Montepuliciano DOCG 2014 - Pris 120,00 Spar 20 kr.
90% Prugnole Gentile (Sangiovese), 10% andre sorter. 14%. Kun 30 hl/ha fra 39 år gamle marker. Efter gæring på store fade er vinen lagret 18 måneder i fransk barrique og store (5.000 liter) samt 12 måneder på flaske før den frigives. Mørk rubinrød med orange reflekser. Kraftfuld duft af moden frugt og tørrede blomster. Smag af mørke frugter med og bløde tanniner. Varm, kompakt og alligevel elegant. Vinen til kraftige stege- og ovnretter.

Vino Nobile di Montepuliciano Riserva ”Amore Mio” DOCG 2010 - Pris 195,00 Spar 30 kr.
Vino Nobile di Montepuliciano Riserva ”Amore Mio” DOCG 2010. kr 225,00 kr. 1250,00
100% Prugnole Gentile (Sangiovese) kraftigt selekteret. 14,5%. Kun 30 hl/ha fra 35 år gamle marker. Efter gæring i franske egefade er vinen lagret 30 måneder delvis i barrique og delvis i store (5.000 liter) fade efterfulgt af 12 måneder på flaske før den frigives. Mørk rubinrød. Kraftfuld, krydret duft af modne mørke bær, læder og tobak. Frisk, syrlig frugt med enorm intensitet. Runde og bløde tanniner. Fed finish med vanille og krydderi. Rimelig udviklet. Vinen til den kraftige gæstemad.

3. TREVVALLE
Trevvalle er navnet på en lille bakke i Maremma i det sydlige Toscana men også navnet på denne vingård, som brødrene Umberto og Bernardo Valle overtog i 1998. Siden da har de ihærdigt forsøgt at fremstille vine, der udtrykker området og som er behagelige at drikke samt til en overkommelig pris. Vinmarkerne dyrkes total økologisk uden brug af kunstgødning, kemiske insekt- og svampemidler og vinen gærer ved anvendelse af de naturlige gærstammer. Der er plantet vinstokke på 14 ha. og ca. 85% er Sangiovese. Udbyttet holdes på et lavt niveau, for at bevare en god koncentration i de færdige vine. Alle druer høstes med håndkraft, sulfit benyttes i meget små mængder og vinene filtreres ikke før aftapning. Vingårdens marker ligger i DOCG området Morellino di Scansano samt i det forholdsvis nye DOC-område Montecucco (fra 1998), der grænser op til Brunello di Montalcino, og som mange har spået en stor fremtid.

Torello 2016 IGT Toscana - pris 75,- SPAR 10,- kr.
100% Sangiovese. 14% alk. Gæret og lagret i stål- og betontanke. Mørk rubinfarvet. Bløde solbæraromaer. Meget anvendelig vin, som går godt til det meste.

Pontolungo, Montecucco Rosso 2016 - pris 100,- SPAR 15,- kr.
62 % Sangiovese, 30 % Colorino & Merlot, 8 % Cabernet Sauvignon. 15 %. Gæring i ståltank, lagring i barriques (Allier) 225 og 500 liter i 12 måneder. Mindst 6 måneder på flaske før salg. Rubinrød. Saftig og intens frugt. Smag med brombær og solbær samt lidt røg og peber. Finesse og styrke på samme tid. Lang sødmefuld og krydret finish. Lidt Brunello look-a-like? Til rødt kød og vildt gerne ledsaget af pasta.


Vinene kan bestilles på www.emilievin.dk Vinvælger - Italien eller ved svar på denne mail indtil mandag den 4.6.

Nyhedsbrevet kan frameldes ved at maile til olesoe@mail.dk.

Det er altid muligt at kontakte os på tel. 21446353.

Med venlig hilsen,
Ole Sørensen

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail