Om Restauranter Prisliste Køb Kontakt
Se kurv

Nyhedsbrev
Navn:
E-mail:

Vinvælger

   Alsace
 Beaujolais
 Bordeaux
 Bourgogne
 Italien
 Loire
 Portugal
 Provence
 Rhone
 Spanien
 Sydfrankrig
 Tyskland
 USA
 Mousserende vine
 Søde vine
 Vanille
 Østrig
 
 Alle omr�der

Webdesign:
NEKSA
Matera

DeBedsteVine

Udsendt d. 21-10-2020

Rødt og sødt på lageret på lørdag den 24.10.2020 - Laks

Vi holder åbent på lageret Wiedeveltsvej 2A i Fredensborg lørdag den 24. oktober 2020 kl. 10.00 - 14.00.

Der er kommet nye årgange af nogle hhv. røde og søde sydfranske vine, som passer godt til årstiden, på lager - se nedenfor.

>Vinmiddag i Restaurant Fredensborghusene
Der er kun få ledige pladser til vinmiddagen i Restaurant Fredensborghusene, Bakkedraget 43, 3480 Fredensborg lørdag den 21. november kl. 18.30. For tilmelding: www.emilievin.dk - Vinvælger - Arrangementer

Laks
Det er muligt at bestille en hel eller en halv side koldrøget laks fra "Ø Laks" på Samsø til afhentning i Kovangen 610 3480 Fredensborg fra den 2.10. Laksen vejer mindst ca. 1,7 eller 0,85 kg og sælges til udsalgspris 500,- kr. og 260,- kr. Bestil via www.emilievin.dk - Vinvælger - Laks. Laksen kan smages på lørdag.

Domaine des Schistes – Roussillon, Frankrig (økologisk):
Domaine des Schistes fra 1906 er et af topdomænerne i regionen. Domainet får regelmæssigt priser for såvel deres stillevine som de søde. Ejendommen med 55 ha. vinmarker tilhører Jacques Sires og drives nu af hans søn Mickaël. Mickaëls bedstefader begyndte i 80’erne at omplante markerne og fra 1989, hvor Jacques begyndte at aftappe vinene, selv fremfor at levere til det lokale kooperativ, er kvaliteten steget markant. Domainet er økologisk certificeret fra 2015.

Der kan smages følgende fra Domaine des Schistes:

Essencial, Tautavel Côtes du Roussillon Villages 2018 - kr. 85,00 pr. fl. SPAR 10,-
37% Lladoner Pelut, 27% Syrah, 33 % Grenache 3% Mourvedre. Fra sydvendte terrasser med skiffer. Lagret på cement. Intens rød frugt i duften. Saftig, fyldig med solbær, krydderi og bløde tanniner. Til lam, kalvekød eller måske en entrécote. Meget anvendelig.

La Coumeille, Tautavel Côtes du Roussillon Villages 2018 - kr. 120,00 pr. fl. SPAR 15,-
85% Syrah, 10% Grenache, 5% Carignan Manuelt høstet. 12 mdr. på 2-3 år gamle egefade. Fra nordvestvendte terrasser med meget lidt frugtbar undergrund - derfor kun 20 hl/ha. Moden koncentreret frugt med lidt lakrids og bløde tanniner. Til vildt, lam og retter med kraftige saucer.

La Caune d’En Joffre, Tautavel Côtes du Roussillon Villages 2017 - kr. 125,00 pr. fl. SPAR 15,-
Overvejende Carignan med lidt Grenache og Syrah fra én mark med over 70 år gamle vinstokke. Håndplukket, udviklet på betontanke. Kompleks frisk og saftig vin med røde bær og lidt menthol. Vil udvikle sig op til 10 år. For eksempel til grillretter!

Muscat de Rivesaltes 2019 - kr. 85,00 pr. fl. SPAR 10,-
80%, Muscat petits grains 20 %, Muscat d’Alexandrie. Fra skråninger med skiffer. Meget lavt udbytte 20hl/ha. Håndplukket, kort gæring efterfulgt af tilsætning af neutral økologisk alkohol. 16% alk. Lagring på ståltanke. Noter af abrikos og honning. Bl.a. til frugt, is, kager og desserter med lys/hvid chokolade. Kan også ledsage ost. Serverst ved 12 og 16 °.

Maury La Cerisaie 2019 - kr. 120,00 pr. fl. SPAR 15,-
100% Grenache. Ultramodne druer fra sydvendte skråninger med vinstokke, som er over 40 år gamle. Håndplukket, Kort gæring hvorefter tilsætning af alkohol (som portvin). Lagret i barrique i 5 måneder før aftapning. 16% alk Næsten sort. Duft mad blomme og solbær, som går igen i en smag med kakao, Til mørk chokoladekage eller intens smagende oste.

Solera Rivesaltes Ambre Hors d’Age - kr. 155,00 pr. fl. SPAR 20,-
Overvejende Grenache Gris med lidt Macabeu fra marker, som er over 40 år gamle. 16%. Kun 20 hl/ha. Manuelt høstet. Lagres først 3 år på cement, derefter i brugte barriques. 16,5% alk. Aftapning efter ”solera-systemet”, der har til formål at blande gammel og ung vin. En solera består af flere rækker af fade, der stables oven på hinanden. Der tappes fra den nederste række tættest på gulvet 20 - 30% fra hvert fad. Herefter fyldes fadene op fra rækken ovenover osv. Metoden sikrer et ensartet produk. Subtile aromaer af tørret frugt, tobak og honning. Bl.a til blåskimmelost, desserter med orangefrugt, nødder og chokolade Serveres afkølet mellem 12 og 16 °.

Vinene kan også bestilles via www.emilievin.dk/Vinvælger/Sydfrankrig eller ved mail til olesoe@mail.dk.

Det er altid muligt at kontakte os på 21446353 eller mail: olesoe@mail.dk.

Nyhedsbrevet kan frameldes via mail til olesoe@mail.dk


Med venlig hilsen,
Ole Sørensen

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail