Om Restauranter Prisliste Køb Kontakt
Se kurv

Nyhedsbrev
Navn:
E-mail:

Vinvælger

   Alsace
 Beaujolais
 Bordeaux
 Bourgogne
 Italien
 Loire
 Portugal
 Provence
 Rhone
 Spanien
 Sydfrankrig
 Tyskland
 USA
 Mousserende vine
 Søde vine
 Vanille
 Østrig
 
 Alle omr�der

Webdesign:
NEKSA
Matera

DeBedsteVine

Udsendt d. 01-12-2020

Vintervine fra Rhône og lidt sødt på lageret på lørdag den 05.12 kl. 10 - 14.

Vi holder åbent på lageret Wiedeveltsvej 2A i Fredensborg lørdag den 5. december 2020 kl. 10.00 - 14.00.

Det kommer til at foregå udendørs i gården, hvor vi naturligvis vil følge alle myndighedernes retningslinjer for at undgå smittespredning. I tilfælde af, at det bliver fugtigt eller køligt, er der både pavillon og varmelampe.

Julen nærmer sig - husk at bestille laks: www.emilievin.dk - Vinvælger - Laks. Send evt. en mail. Der kan bestilles til følgende datoer: 14/12 og 21/ 12.

Lørdag præsenteres nogle forholdsvis kraftige og krydrede Rhônevine, som passer godt til årstidens retter samt et par søde til julegodterne.

Domaine Berthet-Rayne
Familieejet ejendom fra 1880 ledes af André Barthet-Rayne, som er 4. generation. På de 22 ha. i Cairanne er der bevaret nogle meget gamle vinstokke, som bidrager til ryggraden i husets vine. Man har arbejdet økologisk i mange år, men er først certificeret fra og med 2011-årangen.

NY ÅRGANG - Castel Mireio, Cairanne Côtes du Rhône Villages blanc 2019 - Pris 120,00 - Spar 20 kr.
30% Clairette, 20% Marsanne, 20% Roussanne, 10% Grenache Blanc, 15% Viognier, 5% Bourboulenc. Selekterede og håndplukkede druer. Halvdelen af vinen har været på barrique i resten på ståltanke før blending. Klar strågul. Ekspressiv næse – lyse blomster og lidt røg. Elegant og raffineret smag med lyse frugter og let parfumeret ”blomst”. Flot længde. Passer til retter med fisk og lyst kød, men kan også klare visse faste oste. Flot hvid Rhône-vin!!

NY ÅRGANG - Cairanne Vieilles Vignes Côtes du Rhône Villages rouge 2019 - Pris 90,00 - Spar 20 kr.
60% Grenache, 20% Syrah,20% Carignan fra 55 år gamle stokke. 35 hl./ha. Selekterede og håndplukkede druer. Rubinrød. Krydret duft af kirsebær. Fyldig, saftig og meget balanceret vin. Typisk kvalitets Rhône med lang finish. Til grillen og meget andet!

Domaine LePlan-Vermeersch
Dette 200 år gamle domaine på 10 ha. er ejet af den tidligere top-racerkører belgieren Dirk Vermeersch. Efter en flot karriere fra 1973 til 1989 bl.a. med sejre i flere 24-timers løb, internationale rallyes og deltagelse i Paris-Dakar (han blev nr. 5 i sin klasse), købte han i 2000 Domaine Le Plan sammen med sin kone Hélène. Dirk er selvlært vinproducent, men sammen med datteren Ann, som er uddannet ønolog, og uden forudindfattede meninger om vindyrkning har han skabt nogle fantastiske vine. Metoderne er såvel traditionelle som moderne, og de fleste af vinene er økologisk certificerede. Allerede i den første årgang 2001 visse vine belønnet med både nationale og internationale anerkendelser, og det er bare fortsat efterfølgende.

RS-Suze-la-Rousse, Côtes du Rhône Villages rouge 2019 - Pris 70,00 - Spar 20 kr.
50% Syrah, 50% Mourvedre 14,0%, 0,7 g. restsukker. 40 hl/ha. Dyb lilla. Duft med mørke bær – solbær, brombær – samt lidt lakrids. Koncentreret let krydret vin med mørke bær som hænger længe i eftersmagen. Meget anvendelig. Bronzemedalje i Decanter

RS-Plan de Dieu, Côtes du Rhône Villages rouge 2018 - Pris 80,00 - Spar 15 kr.
50% Grenache, 30% Syrah, 20% Mourvedre. 13,5%, 3,54 g. restsukker. 30 hl/ha. Mørk granatrød. Duft med mørke kirsebær. Kryd-ret med mørk frugt. God frugtsødme i en rund og fyldig smag. Finish med chokolade og kirsebær. Dejlig vin som går til det meste.

RS-Gigondas 2017 - Pris 145,00 - Spar 30,00 kr.
Grenache, Syrah, Mourvedre. 14,5%, 0,5 g. restsukker. Mørk granatrød. Duft med mørke frugter og lidt vanille. Krydret vin hvor de mørke frugter forenes med lakrids og provencekrydderier. Lang finish med bløde tanniner. Festvin til vildt, lam og bøffer. Kan gemmes op til 6 år.

Roucas Toumba
Efter Chateauneuf-du-Pape og Gigondas er Vacqueyras nok det bedste vinområde i det sydlige Rhône. Visse producenter producerer vine med en kvalitet, som kan måle sig med “storebrødrenes”. En af disse er Eric Bouletin, som er seneste vinmager i en familie, der har produceret vin i området i 400 år. Nogle forfædre havde i 1700-tallet etableret en ejendom på et sted, der kaldtes Roucas Toumba, hvilket betyder “faldne klipper” på provencalsk. Eric bor stadig på stedet, og allerede som 16. årig gik han ind i vinproduktionen, da hans far døde. Han er kreativ og kunstnerisk både som vinmager og som digter og tegner – alle etiketterne er Eric’s værk. Druerne fra de 11 ha. dyrkes med stor omhu og naturligvis økologisk. Hans vine vurderes meget højt af internationale vineksperter.

Vacqueyras, La Restanques de Cabassole 2016 - Pris 160,00 - Spar 35,00 kr.
Blanding af 60% Grenache, 30% Syrah, 10% Mourvedre fra mellem 50 og 90 år gamle stokke. Kun 31 hl. pr. ha. 22 måneder på nye fade: Grenache på 500 liter, Syrah og Mourvedre på barrique. Noter af crème de cassis, eg, krydderi, brombær og vanille i en fyldig frugt. Enorm længde. Kan nydes nu eller over de kommende 7-8 år.

Conceito – Douro, Portugal:
Fra før at have leveret vin til de kendte portvinshuse Taylor’s og Fonseca samt til det lokale kooperativ har familien siden 2005 fremstillet sine egne vine. Konceptet (Conceito = Koncept) har været at producere rød- og hvidvine (og portvin) ud fra en dyb forståelse for den region, som familien Ferreira har beboet i 9 generationer. Druerne dyrkes i Øvre Duoro tæt ved den spanske grænse 300-400 meter over havet, hvor temperaturforskellene mellem dag og nat er store. Der tilstræbes vine med stor friskhed og balance, som samtidig udtrykker områdets terroir. Det er først i de senere år, at dette område er blevet ‘opdaget’ som en potientiel fremragende vinregion, hvilket delvis skyldes en bedre infrastruktur i det nordøstlige Portugal. Ændringerne begyndte, da den nuværende ejer Carla Costa Ferreira overtog ejendommen i slutningen af 90’erne. De meget gamle vinmarker blev rehabiliteret, nye metoder blev indført, et nyt vineri bygget og med datteren Rita Ferreira Marques som ønolog er der sket en markant kvalitetstigning. Vinnmakerne dyrkes med traditionelle metoder uden brug af ukrudtsdræbere. Der benyttes kun organisk gødning.

10 Years Tawny - Pris 145,00 - Spar 35,00 kr.
Lavet af traditionelle druetyper fra Quinta do Cabido og en gammel vingård Quinta do Chão do Pereiro, som ligger i et bjergrigt område omkring 300 - 400 m over havets overflade tæt på Vesuvios marker. Druerne er fodtrådt i traditionelle lagares. To-dages præ-gæring, udblødning og tre-dages gæring. Tilsætning af druebrændevin til tanken, efterfulgt af en kort udblødning. Efterfølgende fadlagret. Duft med karamelliserede valnødder og tørret frugt. Smagen indeholder nødder, rosiner og modne figner. Subtil og vedholdende sødme, som gør vinen til en glimrende ledsager til ost og intense desserter f.eks. med is og nødder.

Porto Branco by Barbeito – 50 cl - Pris 150,00 - Spar 35,00 kr.
Hvid port der er lavet i samarbejde med Madeiraproducenten Barbeito. Fremstillet som en hvid Vintage Port, hvilket ikke findes! Regionale hvide druer fra gamle stokke. 8 måneder på stål. 126 g restsukker pr. Liter. Druerne er høstet i 2017 og flasket i 2018. Det er ikke lovligt at skrive høståret på etiketten, så årgangen er angivet med en kode L4 = 4. årgang af denne vin, L1 var 2014. Det er en helt særlig portvin, der minder mere om en dessertvin end andre hvide portvine. Dette er ikke en aperitif - tværtimod! Det er en vin med florale toner i næsen, f.eks. af hyldeblomst, som går igen i munden hvor den kombineres med en meget velintegreret alkohol. Det er en vin der står superflot alene, men også særdeles godt til desserter med fløde, bagværk på æg og frisk frugt. 93 points hos Robert Parker.


Vinene kan også bestilles via mail: olesoe@mail.dk eller www.emilievin.dk, Vinvælger, Rhône eller Portugal

Det er altid muligt at kontakte os på 21446353 eller mail: olesoe@mail.dk

Nyhedsbrevet kan afmeldes ved mail til olesoe@mail.dk


Med venlig hilsen,
Ole Sørensen

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail