Om Restauranter Prisliste Køb Kontakt
Se kurv

Nyhedsbrev
Navn:
E-mail:

Vinvælger

   Alsace
 Beaujolais
 Bordeaux
 Bourgogne
 Italien
 Loire
 Portugal
 Provence
 Rhone
 Spanien
 Sydfrankrig
 Tyskland
 USA
 Mousserende vine
 Søde vine
 Vanille
 Østrig
 
 Alle omr�der

Webdesign:
NEKSA
Matera

DeBedsteVine

Udsendt d. 04-04-2023

Påskevin - frokost og lam - på lageret lørdag den 8.4 kl. 10-14

Vi holder åbent på lageret Wiedeveltsvej 2A i Fredensborg på lørdag den 8. april 2023 kl. 10.00 - 14.00.

Vi har fundet nogle forskellige vine frem, som passer godt til påskemiddagen.

Følgende vine kan smages og sælges til rabatpris på dagen:

Hvide til de nye asparges eller til frokostbordet:

1. Léon Boesch - Alsace, Frankrig
Domainet på ca. 13 ha. (ca. 80.000 fl. pr. år) har været et familieforetagende i 11 generationer, og drives nu af ægteparret Colette og Gerard Boesch, deres søster Marie-Anne og især sønnen Matthieu, som er 35 år gammel, uddannet i Bourgogne og meget ambitiøs. Markerne ligger på perfekt eksponerede skråninger i dalen "Vallee Noble", som er omgivet af de fra Tour de France kendte Vogeser-bjerge Petit Ballon og Grand Ballon d'Alsace. Familien er meget kvalitetsbevidst, og siden 2000, hvor Matthieu har stået i spidsen for produktionen, har dyrkningsmetoderne været biodynamiske, hvilket har medført en betydelig kvalitetsforbedring i de senere år.

Edelzwicker ”Les Collines” 2020 - kr. 70,00, SPAR 15,- kr.
40% Riesling, 35% Pinot Blanc, 15% Gewurztraminer, resten Sylvaner, Pinot Gris og Muscat. Restsukker: 0,2 g/l. Syre 8,6 g/l. Alkohol 12,5%. Næse med hvid frugt, appelsin, hindbær og lidt honning. Saftig, udtryksfuld og krydret vin, som kan gå til de meste, men også er god “på terrassen. [Domaine Léon Boesch.]


2 Weingut Dr. Melsheimer – Mosel, Tyskland (økologisk):
Traditionsrigt weingut fra 1590 i Traben-Trarbach. Der er kun 1,8 ha.vinmarker, men den imponerende bygning huser en glimrende restaurant, hvor de fleste af de producerede vine bliver nydt. Der benyttes ingen kunstgødning, ingen kemikalier i såvel marken som i kælderen, og tilsætningen af svovldioxid før flaskningen er begrænset til et minimum. Vinene fermenteres på naturligt gær. Økologisk certificeret fra 2009. Det er Torsten Melsheimer fra Weingut Melsheimer i Reil, som er ansvarlig for vinfremstillingen på stedet. Thorsten Melsheimer er foregangsmand i den tyske økologiske vinorganisation ECOVIN. Riesling-vinene fra Midtmosel er aromatiske, komplekse og delikate. De udtrykker sig med sprøde frugtige aromaer med æble, melon og honning. Mange ældes med stor ynde. Vinene herfra hører til nogle af verdens store hvide vine.

Riesling West Trarbener-Würzgarten Spätlese Feinherb 2019 - kr. 125,00 SPAR 20,- kr.
100% Riesling. 12,5% alk, restsukker 20,0 g/l, syre 5,5g/l Fra stejle marker ovenfor Trarbach med over 50 år gamle vinstokke. Gullig. Koncentreret duft med sødlig æble, hø og fersken. Harmonisk og forfriskende vin med fersken, gul grape, hvide ribs og lidt orangepræg. Mineralitet og en smule restsødme i en frisk frugtighed. Til terrassen og evt. lidt krydrede ”cremede” retter. 2019 er en af de allerbedste årgenge i mange, mange år.


Røde til lammekøllen og meget mere:

3. Sylvain Loichet – Bourgogne, Frankrig:
Familien Loichet fra Chorey-les-Beaune ejer en hel del glimrende marker i Bourgogne, men var egentlig stoppet som vinproducent og havde derfor forpagtet deres jord ud. Da barnebarnet Sylvain, imidlertid uddannede sig som ønolog og ønskede at føre familievirksomheden videre, er man begyndt at tage markerne tilbage efterhånden som lejekontrakterne udløber. Der er i øvrigt også tilkøbt nye marker, så der nu produceres ca. 30.000 flasker pr.år fra 12 forskellige apellationer. Sylvain arbejder med økologiske og biodynamiske metoder og selv i mindre gode årgange frembringer han fremragende vine, som udtrykker de forskellige appellationer på bedste vis. Hans første årgang var 2005, og han bliver bedre og bedre som årene går. Sylvain helt sikkert er en ‘comming star’ i Borugogne og allerede opdaget af internationale vinskribenter.

Bourgogne Pinot Noir 2021 - kr. 140,00, SPAR 20,- kr.
100% Pinot Noir. Håndplukkede druer, lagring på brugte barriques. Typisk rød Bourgogne med kirsebær og blomme aromaer. Her får man virkelig meget for pengene !! Matcher fulgevildt, lyst kød og lam.


4. Bodegas Classica – Rioja, Spanien
Bodegas Classica, der er ejet af Vintaegruppen (se under Matsu), er et projekt, som den mere kendte Hacienda López de Haro står for. Her produceres økologisk på Tempranillo-vinstokke, der vokser på terrasser og som er over 70 år gamle. Vingården producerer vin ved hjælp af traditionelle metoder, men formår at skabe en frisk, international vin.

El Pacto Rioja 2019 - kr. 90,00, SPAR 15,- kr.
100% Tempranillo. 14%. Fra over 70 år gamle vinstokke. Spontan gæring på ståltanke. 14 mdr. i fransk eg. Mørk violet. Intens duft med mørkebær, lakrids og chokolade. Krydret og blød vin med stor moden frugt, let fadpræg men også god friskhed. Lang finish. Moderne Rioja som matcher det meste.


5. Pian dell’Orino – Toscana, Italien
Denne lille vingård, som er ejet af Caroline Pobitzer og Jan Hendrik Erbach med hhv. svenske og tyske rødder, ligger lige i hjertet af Montalcino med den meget brømte Biondi-Santi som nabo. De kun 6 hektar er økologisk/biodynamisk dyrket, med det formal at skabe størst mulig harmoni mellem vinmark, klima, jordbund og menneske. Der arbejdes i forhold til månefaserne. Vinene, som opnår fantastisk stor anerkendelse af internationale vinskribenter, er karakterfulde og præget af områdets terroir.

Piandorino IGT Toscana 2018 kr. - 195,00, SPAR 40,- kr.!
100% Sangiovese. 41,1 hl/ha. 13,42%, Sulfit 17 mg/l. Fra markerne Pian dell’Orino og Pian Bossolino med vinstokke, som er mindst 20 år gamle og ligger i 340 – 500 meters højde. Druerne burde være blevet til Rosso di Montalcino i denne årgang. Gæret i 12 dage på skallerne. Efterfølgende har vinen ligget 20 måneder på 2.500 liter fade. Klar rubinrød. Let moden duft med skovbær, blommer og kirsebær. Saftig, blød vin med kirsebær, krydderi og en smule chokolade. Lang frugtig finish. Passer fint til lam og fuglevildt. Er drikbar nu og mindst 5 år frem.


6.Domaine Bunan – Provence, Frankrig:
Domaines Bunan blev grundlagt i 1961 af Poul og Pierre Bunan. Nu er også Pauls søn, Laurent efter sin ønologuddannelse trådt ind i familiefirmaet, som også består af søsteren Françoise og Pierres datter Claire. I 2008 blev produktionen omlagt til økologi, og alle vinmarker er certificeret i 2011. Bunan består af 2 vingårde Moulin des Costes ved Cadière d'Azur og Château la Rouvière, der blev erhvervet i 1969, i Castellet. Rouviere består af 6 ha. med vinstokke på terrasser. Domaines Bunans vine regnes blandt de bedste i Bandol.

Mas de la Rouvière Rouge 2019 - kr. 120,00, SPAR 20,- kr.
60% Mourvèdre, 20% Grenache, 10% Syrah, 10% Cinsault. 14,5%. Lavt udbytte 30 hl/ha. Håndhøstet. Gæring i egefade efterfulgt af 18 mdr. på store fade. Dyb violet. Duft med mørke bær, skovbund og lidt røg. Intens vin med modne solbær, svedsker og bløde tanniner. Til vildt, lam, and, svampe, modne hårde oste og andre intens smagende retter.


Vinene kan også bestilles via www.emilievin.dk, Vinvælger.

Det er altid muligt at kontakte os på 21446353 eller mail: olesoe@mail.dk

Nyhedsbrevet kan afmeldes via mail til olesoe@mail.dk


Med venlig hilsen,
Ole Sørensen

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail