Om | Restauranter | Prisliste | Køb | Kontakt |
|
Udsendt d. 07-05-2023 Grgich på lageret på lørdag den 13. maj 2023 kl. 10.00 - 14.00 1. VINSMAGNING PÅ BORNHOLM Blomme's Place og Emilie Vin afholder vinarrangement torsdag 25/5 kl. 18.30 på Hotel Blomme's Place Ellegade 9 Snogebæk 3730 Nexø. Ole Sørensen fra Emilie Vin fortæller om økologisk og biodynamisk vinproduktion og kommenterer 10 fremragende vine, der er produceret efter disse metoder. Blomme's Place står for dejlig tapas-anretning og afslappet atmosfære i hotellets hyggelige lokaler. Pris pr. person, kr. 325. Tilmelding nødvendig på mail blommes@placesbornholm.com, eller tlf. 3224 2030. Der er også tilbud om overnatning. SE: www.blommesplace.com/vinsmagning 2. DISCOVER CALIFORNIA WINES Emilie Vin er som sædvanlig med i den årlige i "Discover California Wines" kampagne. I den anledning vil der de næste lørdage blive præsentret en hel del vine fra området. På lørdag præsenteres de fremragende vine fra verdensberømte Grgich Hills Estate. Grgich Hills Estate – Napa Valley USA (biodynamisk) Miljenko "Mike" Grgich opnåede sin første, store berømmelse i den historiske 1976-smagning i Paris, da hans 1973 Chateau Montelena Chardonnay vandt i den prestigefulde blindsmagning. Grgich Hills er nu nok den mest kendte Demeter-certificerede biodynamiske (og helt igennem økologiske) vinproducent på egnen. De er banebrydende inden for økologiske vine fra Californien og er bl.a. blevet serveret af statsoverhoveder såsom Reagan, Clinton og Obama. Grgich Hills er især kendte for deres solide hvidvine, men deres rødvine rammer ligeledes plet. Fûme Blanc 2019 - kr. 250,00, SPAR 45,- kr. 100 % Sauvignon Blanc, 13,5%, 6 mdr. på fransk eg (20% barrique, 80% foudres). Druerne er fra de kølige American Canyon- og Carneros-marker. Smag med saftig tropisk frugt og citrongræs. Frisk og mineralsk vin med balance og god længde. Passer perfekt til en grøn salat med gedeost, grillet fisk, østers og skaldyr. James Suckling 91 points. Robert Parker 93 points. Chardonnay 2019 - kr. 350,00, SPAR 75,- kr 100 % Chardonnay, 14,1 %. Fadgæret i 900 l. fade og barriques, herefter 10 mdr. på franske egefade, 60% nye. Ingen malolaktisk gæring. I Mike Grgich' klassiske (burgundiske) stil, som han etablerede ved sin begyndelse i 1977. Sprød og rig vin med smag af tropiske frugter, pære, lime og citrus. God syre. Fadet er godt integreret. Elegant vin som er fremragende til skaldyr, stegt kylling, grillet svinekød eller bløde oste. Wine and Spirits 94 points, James Suckling 91 points. Zinfandel 2014 - kr. 275,00, SPAR 50,- kr. 97 % Zinfandel, 3% Petit Syrah, 14,8 %. 16 mdr. på store franske fade heraf 60% nye. Fra vinmarker i Calistoga i en fremragende årgang. Meget koncentreret, rig men stringent zinfandel med solbær, blomme, lakrids, læder og krydderi. God syre. Perfekt til grillet oksekød, røgede retter eller italiensk mad med tomatsauce. Wilfred Wong of Wine.com: 93 points. Merlot 2016 - kr. 320,00, SPAR 45,- kr. 95 % Merlot, 5% Cabernet Sauvignon. 14,6 %. 18 mdr. på nye franske fade. Fra køligt beliggende vinmarker i det sydlige Napa Valley i en fremragende årgang. Fløjlsblød, koncentreret vin med brombær, kirsebær, lakrids og en antydning af chokolade. Balanceret vin med god syre og tanninindhold. Perfekt til oksekød, lam, and og grillet svinekød. Wine Enthusiast 90 points. Cabernet Sauvignon 2012 - kr. 395,00, SPAR 55,- kr. 79 % Cabernet Sauvignon, 12% Merlot, 5% Petit Verdot, 4% Cabernet Franc, 14,6 %. 21 mdr. på nye franske barriques. Fra vinmarker Yountville samt i mindre omfang Calistoga og Rutherford. Elegant og kraftfuld. Kompleks aroma med sorte bær, lakrids og kakao! Rig aroma af sorte kirsebær og lakrids med et strejf af mokka og læder. Dens fyldige krop og bløde tanniner gør den til den perfekte partner med grillet bøf, lam eller stegt and. 92 points hos James Suckling. Levering er gratis i Storkøbenhavn og Nordsjælland ved køb af mindst 6 flasker - gerne assorteret. Det er altid muligt at kontakte os på 21446353 eller mail: olesoe@mail.dk. Nyhedsbrevet kan frameldes ved at maile til olesoe@mail.dk. Med venlig hilsen, Ole Sørensen
|