Om Restauranter Prisliste Køb Kontakt
Se kurv

Nyhedsbrev
Navn:
E-mail:

Vinvælger

   Alsace
 Arrangement
 Beaujolais
 Bordeaux
 Bourgogne
 Italien
 Loire
 Portugal
 Provence
 Rhone
 Spanien
 Sydfrankrig
 Tyskland
 USA
 Mousserende vine
 Søde vine
 Østrig
 
 Alle omr�der

Webdesign:
NEKSA
Matera

DeBedsteVine

Udsendt d. 17-07-2024

Grill-vine på lageret på lørdag den 20.07.2024 kl. 10.00-14.00 - Fredensborg Vin Festival 2024.

Der er åbent på lageret - Wiedeveltsvej 2A, 3480 Fredensborg - på lørdag den 20. juli 2023 kl. 10.00-14.00.

Det ser ud til at sommeren nu kommer og at det dermed bliver vejr til at grille.

På lørdag åbner vi 6 røde, der passer til dette. De kan alle smages og sælges med rabat på dagen.


FREDENSBORG VIN FESTIVAL 2024

Festivalen afholdes lørdag den 26.10.2024 kl. 12-16 i Restauranten Fredensborghusene Bakkedraget 43, 3480 Fredensborg.
Fredensborg Vin Festival 2023 er nr. 18 siden starten og byder på smagning af over 150 vine fra New Zealand, Australien, Sydafrika, USA, Italien, Frankrig, Tyskland, Østrig, Spanien, Portugal samt Danmark.

Inkluderet i billetprisen er et smageglas samt en lækker anretning fra Restaurant Fredensborghusene bestående af hvidløgs pate, Serano skinke, Chorizo pølse, fransk brie, Vesterhavs ost, Emmentaler, en blandet brød kurv, hjemmelavet pesto, oliventapanade og mix oliven.

Billetter a 215,- kr. kan bestilles via www.emilievin.dk/Arrangementer


GRILL-VINE:

Domaine Coston – Côteaux du Languedoc, Frankrig (biodynamisk):
Côteaux du Languedoc er et område, som har et fantastisk potientiale med hensyn til vinproduktion. Hvor det før har været kendt for billige og ofte intetsigende konsumvine, er der i de senere år opstået producenter, som satser på kvalitet. Domaine Coston hører til denne kategori. Siden 2000 har brødrene Philippe og Jean-Marc Coston gjort alt for at retablere og renovere den gamle famlieejendom i den lille kommune Puechabon, som ligger ca. 45 km nordvest for Montpellier. De 12 hektar ligger perfekt i højlandet med en jordbund af ler og kalksten, og med et klima, hvor somrene er varme og vintrene ret kolde, giver det perfekte forhold til at producere kvalitetsvin. Vinene produceres på de for området traditionelle druetyper Carignan (50 år gl. stokke), Grenache, Syrah og Cinsault (20-30 år), men også Cabernet Sauvignon, Mourvedre og Roussanne benyttes. Ydelsen er lav, og med en blanding af traditional know-how og moderne metoder fremstilles nogle glimrende og meget personlige vine. Alle er biodynamisk certificerede. Stilen er vine med koncentration, krydrede aromaer og indsmigrende rigdom, hvad enten de er fadlagerede eller ej.

Terrasses du Larsac, Côteaux du Languedoc, rouge 2021 - Pris kr. 90,00, SPAR 15 kr.
30% Grenache, 30% Syrah, 30% Mourvedre og 10% Carignan (50 år gamle stokke). 30hl/ha. 14,0% alk. Druerne afstilkes før gæring, som foregår separat for de 4 druesorter. Ved 4 ugers maceration tilstræbes det at få maksimal ekstraktion ud af druerne. Flot rødlilla farve, næse med tørret frugt (brombær, hindbær, ribs), lakrids og med et strejf af kirsebær. Meget velbalanceret vin med friskhed, frugt og krydderi. Perfekt vin til ris- og pastaretter, men også god til grillen. Perfekt til lam.


Château de la Font du Loup - Rhône, Frankrig (økologisk, ikke certificeret):
Ejendommen, som er en af de højst beliggende i området, kom i familiens eje i 1942. Fra 1977 blev stedet drevet af Charles Melia. I dag er det datteren Anne Charlotte Melia-Bachas og svigersønnen Laurent Bachas, der leder familieforetagendet.Navnet "Ulvenes kilde" refererer til adskillige kilder nær domænet, hvortil ulve fra Mont Ventoux ifølge overleveringen kom for at stille deres tørst. En af kilderne springer ud ved gårdspladsen, og man har her lavet en skulptur af en ulv. Med anvendelse af organiske metoder produceres rød og hvid Châteauneuf du Pape fra hhv. 19 og 1 ha. Planterne har en gennemsnitsalder på ca. 60 år. På en enkelt parcel er de 100 år. Selv om markerne ligger samlet, er der temmeligt forskelligt terroirs på de enkelte parceller. Pga. højden og en del sand i undergrunden er der her et helt specielt terroir, hvor druerne modnes langsomt, hvilket giver nogle unikke og meget elegante vine.

Côtes du Rhône 2019 - Pris kr. 95,00, SPAR 20 kr.
Grenache (50%), Syrah (50%) fra 50 år gamle marker. 14% alk. Lagring i store fade i 18 mdr. Duft af mørke frugter og lavendel. Kraftfuld smag med sorte kirsebær, blomme og hindbær. Elagant med finesse og bløde tanniner. Til kraftige retter med vildt og kød - god til grill.


Domaine La Ligiére – Rhône, Frankrig (biodynamisk)
Domainet hører hjemme i Beaumes de Venise, men størstedelen af produktionen kommer fra vinmarker i Vacqueyras. Dertil ejer Elizabeth og Philippe Bernard (5. generation i familen) også parceller i appellationerne Cotes du Rhône og Gigondas. Domainet, som har 60 ha. vinmarker, leverede indtil 2008 druerne til det lokale kooperativ, men da Elizabeth og Philippe overtog fra Philippes forrældre begyndte man selv at producere og sælge vinene. Vinmarkerne ligger på et plateau, hvor den fattige – men kvalitative jord – består af rød ler og rullesten. Området er meget tørt og meget udsat for Mistralvinden. Vinstokkene er ret gamle – 50 år i snit og op til 80 år. Disse faktorer skaber gode druer med en høj koncentration. Dyrkningen er naturlig, uden kemikalier og kunstig gødning. Jorden pløjes og næres med hjemmelavet kompost. Vinstokkene beskyttes med naturlige midler, som kobber, svovl samt forskellige planteudtræk. Alt arbejdet foregår manuelt og vinificeringen er ligeledes naturlig, med et formål: at lade vinene udtrykke deres respektive oprindelser, uden unødvendig manipulation. Domainet anvender ikke egefade, for at bevare vinenes rene karakter. Stilen er imødekommende, saftig og elegant. Flotte Rhônevine, som kan måle sig med de veletablerede navne i området.

Vacqueyras Rouge Le Mourre de la Caille 2020 - Pris kr. 125,00, SPAR 15 kr.
70% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvedre. 35hl/ha. 14% alk. Håndhøstet, afstilket før fermentering, som sker med naturligt gær. Delvis lagret på brugte barriques. Dyb mørk strålende farve. Duft med brombær, viol, kaffe, lakrids og røg. Tæt og kødfuld vin domineret af røde frugter, lakrids og lidt røg. Bløde tanniner. Lang finish. Drik den til oksekød, lam og vildt. Kan gemmes 5-7 år. 91 ud af 100 points hos Decanter.


Domaine Aléofane – Rhône, Frankrig (økologisk):
Natacha Chave er ud af en vinfamilie, men uddannede sig som filosof. Hun kunne dog ikke slippe sin fortid, men i stedet for at vende tilbage til familiedomainet erhvervede hun i 2004 1,5 ha vinmark i Saint Joseph og senere i 2007 en parcel i Crozes-Hermitage ”Aléofane” kommer fra navnet på en fiktiv ø i bogen "Riallaro, Exiles Archipelago", af John MacMillan Brown (1846-1935). MacMillan beskriver kontroverserne omkring vin i vores eget samfund. Mens vin betragtes som en kilde til samvær, er den samtidig underlagt meget strenge love. I byen Aléofane blev gærede drikkevarer, som vin, betragtet som både diaboliske og helbredende. Der blev der ordineret vin af læger. Natacha Chave arbejder økologisk med yderst begrænset brug af sulfit.

Crozes-Hermitages 2021 - Pris kr. 150,00, SPAR 25 kr.
100% Syrah. 40 hl/ha 13,5% alk. Håndhøstede og selekterede druer fra 50 år gamle vinmarker dækket af rullesten. 14 måneder på demi-muids (600 liter) og betonæg. Lilla. Næsen er intens, med viol, kirsebær, mokka, og krydderi. Tæt, koncentreret mørk frugt – blåbær sorte kirsebær, sveske. Fløjlsagtige tanniner. En vin, der kan drikkes nu, men som også vil udvikle sig de næste op til 10 år. Bl.a. til grillmaden.


Celler de Capçanes – Montsant, Spanien (økologisk)
Montsant-vinområdet ligger som en krans rundt om det mere kendte naboområde Priorat, som i de seneste 25 år har produceret nogle af Spaniens bedste og dyreste vine. Montsant fik i 2001 sin egen appellation, DO Montsant. Her produceres nogle koncentrerede, kraftige, komplekse og elegante rødvine, som både hvad kvalitet og pris angår, gør dem til et fremragende alternativ til Prioratvine. Celler de Capçanes blev etableret af 5 familier som et kooperativ i 1933. Berømte Torres fik øje på kvaliteten og aftog druer herfra i en årrække. I 1990’erne blev der investeret i udstyr og know how og Celler de Capçanes blev forvandlet til en seriøs vingård, hvis vine har vundet international anerkendelse, hvilket gør at Capçanes er toneangivende i Montsant-området. Ligesom i Priorat produceres der primært vine på lokale druer som Garnacha (Grenache), Carinena (Carignan) og Tempranillo, men også internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Shiraz. Den unge vinmager Anna Rovira blev kåret til Årets kvindelige Vinmager 2019 af det anerkendte tyske vin- og madblad Selection Magazin.

Val de Calás Tinto 2021, Montsant DO - Pris kr. 110,00, SPAR 15 kr.
85% Garnacha, 15% Cariñena. 14,5%. Fra gamle gamle marker (Garnacha 40-85 år) beliggende i op til 480-540 meters højde. 30-45 hl/ha. Seperat vinificering for de enkelte druetyper. Lagring 12 måneder i nye og et år gamle franske egefade (228 l.). Dyb rød farve. Komplekse let krydrede aromaer af moden mørk frugt, vilde urter og bær. Smag med mørk eksotisk frugt og lidt vanilje. Intens, koncentreret og kompleks, men stadig elegant. Perfekt afbalanceret med levende syre; elegant glycerinsødme ogg moden tanninstruktur. Til vildt, lam, stege- og gryderetter samt grillmad. Mange anerkendelser: Berliner Wine Trophy 2023 Guldmedalje, Catavinum 91 points.


La Dama – Veneto, Italien (økologisk)
Ejendommen på 16 ha. hvoraf de 10 ha. er vinmarker i hjertet af Valpolicella Classica, blev i 2006 overtaget af ægteparret Miriam og Gabriele Dalcanale. Markerne, som ligger hhv. i Negrar og Sant’Ambrogio di Valpolicella ved Gardasøen, dyrkes 100% økologisk. Vinstokkene med de for området traditionelle druer - Corvina Rondinella, Corvinone og Molinare - står som traditionen byder i regionen i pergolaer.

Valpolicella Classico Superiore Colombarino DOC 2019 - Pris kr. 185,00, SPAR 35 kr.
95% Corvina, 5% Rondinella. Fra ler og kalkholdig ca. 20 år gammel vinmark i Negra i 200 meters højde. Gæring i betonbeholdere. Lagret i store gamle fade i 12 måneder og 1 år på flaske. Intens rubinrød. Duft med syrlig kirsebær, sort peber, solbær og vilde jordbær. Koncentreret vin med bløde tanniner og en lang finish. Til grillet eller stegt kød sammenkogte retter og intense oste. Kan gemmes 10 år.


Vinene kan bestilles på www.emilievin.dk Vinvælger eller ved svar på denne mail indtil mandag den 22.7.

Nyhedsbrevet kan frameldes ved at maile til info@emilievin.dk.

Det er altid muligt at kontakte os på tel. 21446353.


Med venlig hilsen,
Ole Sørensen

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail