Om Restauranter Prisliste Køb Kontakt
   
Se kurv

Nyhedsbrev
Navn:
E-mail:

Vinvælger

   Alsace
 Beaujolais
 Bordeaux
 Bourgogne
 Italien
 Loire
 New Zealand
 Portugal
 Provence
 Rhone
 Spanien
 Sydfrankrig
 Tyskland
 Ungarn
 USA
 Mousserende vine
 Østrig
 
 Alle områder

Webdesign:
NEKSA
Matera

DeBedsteVine

Åbent på lageret lørdag den 28.4. kl.10-14

Vi holder åbent på lageret Wiedevelts-
vej 2A i Fredensborg på lørdag den 28. april 2018 kl. 10.00 - 14.00.

Der er kommet nye årgange af vine fra hhv. Sancerre, St. Joseph og Languedoc. De er fra Vignoble Daunay, Domaine Barou (billedet) samt Domaine Coston og er alle vine, som er blevet taget godt i mod i mange år. De kan smages og sælges med rabat på dagen.

Dauny, Sancerre, Caillottes 2017 - Pris kr. 100,00 (spar 15 kr.)
100% Sauvignon. Dyrkes på kalksten kaldet "Terres Blanches". Saftig, ren og mineralsk vin, med hyldeblomst og lidt eksotisk frugt. Meget lang eftersmag. God til skaldyr, fisk, hvidt kød og visse oste. Kan også nydes med velbehag uden ledsagelse af mad.

Domaine Barou, Saint Joseph 2016 (ny årgang) - kr. 120,- (spar 15 kr.)
100% Syrah. Lagring 12 måneder på barrique heraf 10% nye. Duft med brombær, kaffe og krydderi. God mineralitet i en kompleks smag med mørke bær, lidt frugtsødme, ”bacon”, peber og lakrids. Charmerende vin som kan ledsage ”kraftige” retter.

Saint Joseph, Terra Nostra 2015 - kr. 210,- (spar 25 kr.)
100% Syrah. Lagring 18 måneder på 100% ny barrique. Domainets bedste rødvin. Intens toasted duft med mørke bær og krydderi. Kraftfuld og kompleks vin, som kræver noget intens smagende mad. Vil udvikle sig i de kommende år. God til and, vildt og visse bløde oste.

Domaine Coston, Terrasses du Larsac, Côteaux du Languedoc, rouge 2016 - Pris kr. 75,- (spar 10 kr.)
30% Grenache, 30% Syrah, 30% Mourvedre og 10% Carignan (50 år gamle stokke). 30hl/ha. Flot rødlilla farve, næse med tørret frugt (brombær, hindbær, ribs), lakrids og med et strejf af kirsebær. Meget velbalanceret vin med friskhed, frugt og krydderi. Perfekt vin til ris- og pastaretter, men også god til grillen.

Les Garigoles, Côteaux du Languedoc, rouge 2016 - Pris kr. 115,- (spar 15 kr.)
50% Grenache, 50% Syrah, 25hl/ha for Grenache, 25hl/ha for Syrah. Fadlagring i brugte barriques. Mængden af tilsat sulfit er kun 20mg/l. Det er en vin med kombination af krydderi fra Syrah-druen og saftig smag af mørke bær fra Grenache. Intens og kompleks duft med moden frugt, timian, mokka, kakao, toast, karamel, røg og ”tjære”. Vinen er fyldig og struktureret med bløde tanniner. Stort frugtindhold med ristede undertoner i en lang finish. Perfekt vin til rødt kød og kraftige ”vinter-retter”.

Vinene kan bestilles også bestilles via Vinvælger senest mandag den 30.4.

Det er altid muligt at kontakte os på 21446353 eller mail: olesoe@mail.dk


Winemakers Dinner - Udsolgt

Winemakers Dinner med Grgichvine på Restaurant Jordnær den 13.3 2018 er udsolgt.



Bedste vine på Rhônefestivalen 2017

Emilie Vin modtog hele to præmier for bedste vine på Rhônefesti-
valen 2017. Publikum stemte på Domaine LePlan-Vermeersch:

BEDSTE RØDVIN: GT-X 2015

og

BEDSTE DESSERTVIN: GT-N 2015

Disse to vine kan i den næste måned bestilles til rabatprisen hhv. kr. 185,- og 225,- på www.emilievin.dk - Vinvælger - Rhone


Emilie Vin på Helsingør Vinfestival 2017

Emilie Vin deltager på Helsingør Vinfestival 2017, som afholdes den 7. oktober kl. 11.00 - 13-30, 14:15 - 16:30 og 17:00 - 19:15 i Toldkammeret Havnepladsen 1, 3000 Helsingør.

Billetterne er sat til salg - klik på billedet.



Fredensborg Slotsmarked 2017

Mange tak til de, som besøgte Emilie Vins stand på Fredensborg Slotsmarked lørdag den 9. september.


Winemakers Dinner - LePlan-Vermeersch
Tak til alle som deltog i en forrygende ”Winema-
kers Dinner” med vinene fra LePlan-Vermeersch den 12 november på Fredensborg Store Kro.

Billigt Vin anmelder vine fra Emilie Vin

Svenske Ingvar Johansson anmelder ofte på sin blog "Billigt Vin" vine fra Emilie Vin, og ofte bliver de pænt bedømt.

Senest har Ingvar smagt Clot de l'Oums Carignan Novo 2009, som får følgende ord med på vejen:

"Visst är vinvärlden märklig. Det här vinet har jag avverkat ett par lådor av. Haft med det till vinbloggarsammankomster och på provningar. Det har alltid blivit mer än uppskattat. Samma sak när jag haft gäster, vinnördar eller inte, vinet har alltid gått hem. Det är inte särskilt dyrt och går faktiskt fortfarande att få tag på, färdiglagrat och allt. Likväl verkar det inte vara någon mer än jag som dricker det.

2009 Carignan Novo är gjort på druvor från mer än 50 år gamla stockar. Vinmarkerna ligger på mer än 500 meters höjd och uttaget är löjligt lågt. Producenten Clot de L'Oum arbetar biodynamiskt, kör med naturlig jäst och filtrerar inte. Vinet lagras på gamla barriquer. Det har en tät mörkröd färg. Doften är frisk och ungdomlig med röd och mörk bärfrukt i centrum, en del lakrits och mineraler. Smaken är ganska fyllig med generös frukt, bra syra och tanniner som slipats ned en del sedan senaste smakprovet. Känns som att vinet är inne i en perfekt fas nu. Rimliga 12% alkohol gör att man gärna tar ytterligare ett glas och trots att det här inte är något klassiskt klunkarvin så försvinner en flaska snabbt.


Emilie Vin med i Smag på Nordsjælland

"Smag på Nordsjælland" er en sammenslut-
ning af kvalitets-
bevidste fødevare-
producenter og
-forhandlere, som arbejder for at fremme kulinariske oplevelser baseret på gode råvarer og de dyrknings- og avlsformer og håndværksmæssige traditioner, som kendetegner regionens mangfoldige kultur- og naturlandskab.

Se foreningens hjemmeside ved klik på logoet.


Vinarrangementer

Emilie Vin afholder gerne vinsmagninger i virksomheder, vinklubber, foreninger og hos private.

Der er masser af muligheder for emner, men "vin-økologi" og biodynamik, som beskrevet og udviklet af Rudolf Steiner og Maria Thun vil blive et tema ved et sådant arrangement.

Dette bliver selvfølgelig eksemplificeret ved smagning af et antal vine af meget høj kvalitet, som er fremstillet ifølge disse regler.

Det er i øvrigt muligt at kombinere en smagning med bespisning, idet jeg samarbejder med "Fredensborg Store Kro", der er overtaget af Tina Kragh - tidligere "Bistro nord" i Ålsgårde. Søren Frank, Berlingske Tidende gav i øvrigt 5 stjerner ud af 6 under overskriften "Lille Noma på Nordkysten" - http://bistronord.dk/.

"Fredensborg Store Kro" kan kreere små retter, der passer til vinene, men også levere en fremragende menu.

Arrangementer er bl.a afholdt hos:

TopDanmark, Prosa, Aller Tryk, Realkredit Danmark, Nordkystens Revision, Netcompany Vinklub, Nordea Vinklub, Asminderød Skole, If Vinklub, SKAT, Koncern Service, Rambøll Vinklub: CNISF, Helsingør Roklub, Rotary Græsted, Club Vin Maritime, CSC, DR Vinklub, KAB,
Foreningen til Vinens Fremme, Odinsvejens Andelsboligforening, Rold Storkro Vinklub, Axis Mundi Studie, Center for ledelse, PROSA, HP Vinklub.

Emilie Vin, Kovangen 610 - 3480 Fredensborg - Tlf. 48484141 el. 21446353 - olesoe@mail.dk


Discover California

Emilie Vin deltager igen i år i "Discover California" kampagnen, som foregår i maj og juni.

Der vil være smagninger, vinmiddage og gode tilbud på kvalitetsvin fra Californien i denne periode.


Fredensborg Vin Festival 2017

Mange tak til de, som besøgte Emilie Vins stand på Fredensborg Vin Festival 2017.

Vi ses samme sted lørdag den 27. oktober 2018.


Winemakers Dinner, Chateauneuf-du-Pape 16/9

Tak til alle som deltog i en forrygende ”Winema-
kers Dinner” med vinene fra Ch. de la Font de Loup 16. september på Restaurant Jordnær.


Forårsvinfestival

Tak til alle, der besøgte Emilie Vins stand på "Helsingør Wine Valley's" forårsvinmesse lørdag den 22. april.

Fredensborg Klima Marked 18.3.2017

Tak til alle, der besøgte Emilie Vins stand på Fredensborg Klimamarked i Jernbanegade lørdag den 18. marts.



Matsu på Youtube

Se Raúl Acha fortælle om de 3 fantastiske vine fra Matsu: El Picaro, El Recio og El Veijo.



Domaine Saint Croix på Youtube

Se et lille kilp om, hvordan der arbejdes hos økologiske Domaine Saint Croix fra Haut Corbieres. Ejeren Jan Bowen fortæller - klik på billedet.


Melsheimer på Youtube

Se et lille kilp om, hvordan der arbejdes hos økologiske/ biodynamiske Weingut Melsheimer fra Mosel. Thorsten Melsheimer fortæller og viser rundt - klik på billedet.


Meinklang på youtube

Se et lille kilp om, hvordan der arbejdes hos biodynamiske Meinklang fra Østrig - klik på billedet.

Her dyrkes vin, frugt, korn og opdrættes anguskvæg.


Fødevarestyrelsen - kontrolrapport

Klik på logoet og skriv Emilie Vin i søgefeltet.