Om Restauranter Prisliste Køb Kontakt
Se kurv

Nyhedsbrev
Navn:
E-mail:

Vinvælger

   Alsace
 Beaujolais
 Bordeaux
 Bourgogne
 Italien
 Loire
 Portugal
 Provence
 Rhone
 Spanien
 Sydfrankrig
 Tyskland
 USA
 Mousserende vine
 Søde vine
 Vanille
 Østrig
 
 Alle omr�der

Webdesign:
NEKSA
Matera

DeBedsteVine

Udsendt d. 10-11-2020

Bandol på lageret på lørdag den 14.11 kl. 10-14

Der er åbent på lageret - Wiedeveltsvej 2A, 3480 Fredensborg - på lørdag den 14. november 2020 kl. 10-14.

Det kommer til at foregå udendørs i gården, hvor vi naturligvis vil følge alle myndighedernes retningslinjer for at undgå smittespredning. I tilfælde af, at det bliver fugtigt eller køligt, er der både pavillon og varmelampe.

Julen nærmer sig - husk at bestille laks: www.emilievin.dk - Vinvælger - Laks.

Et af de vinområder, som står vores hjerte nær er franske Bandol. Bandol er nok det bedste område i Provence såvel med hensyn til rosé som røde vine. Hoveddruen er Mourvèdre, som for de rødes vedkommende skal udgøre mindst 50% af vinen. Det er en druesort, som kræver kalkrig jordbund megen sol for at modne, og det er netop det, som Bandol kan tilbyde. Nogle af Frankrigs helt store og ret kostbare vine laves her.

De røde vine er bl.a. fremragende til vildt, som det jo netop nu er sæson for.

Denne lørdag kan der smages 1 hvid, 1 rosé samt 4 røde vine, som alle sælges til rabatpriser på dagen - de kan også bestilles via www.emilievin.dk - Vinvælger - Provence eller ved mail til olesoe@mail.dk.

Her er listen:

Domaine des Baguiers:
Domaine des Baguires er et familieejet vinbrug hvor Claudine, Franck and Jean-Louis Jourdan fremstiller nogle glimrende og områdetypiske vine, som frem for alt er prismæssigt meget fordelagtige.

Bandol Blanc 2018 - Pris kr. 110,-, Spar 15,- kr.
Clairette, Bourboulenc, Ugni blanc. 40 hl/ha – Druerne er håndhøstede og afstilkede og der er foretaget en grundig selektion før vinificeringen. Vinen lagres på ståltank ca. 8 måneder før den tappes på flaske og frigives til salg. Aromatisk og kompleks vin med duft af hvide blomster og citrus. Smagen er frisk med en anelse eksotiske frugter. God til mange fiskeretter.

Bandol Rouge 2016 - Pris kr. 120,-, Spar 15,- kr.
80% Mourvèdre, 10% Cinsault, 10% Grenache. 40 hl/ha – Druerne er håndhøstede og afstilkede og der er foretaget en grundig selektion før vinificeringen. Vinen lagres i 50hl fade i mindst 20 måneder før frigivelse. Meget mørk tæt i farven. Typisk ”Bandol-næse” hvor Mourvedre-druen udtrykker sig med læder, lakrids og sorte oliven men også med noget frugtighed. Pæn afrundet smag med silkebløde tanniner og en eftersmag, der bliver hængende. En rigtig god årgang i Bandol, hvor druerne modnede perfekt og gav en smuk mørk vin med kraft og fylde. Kan nydes nu, men vinen vil udvikle sig i de kommende år.

Domaine Bunan:
Domaines Bunan blev grundlagt i 1961 af Poul og Pierre Bunan. Nu er også Pauls søn, Laurent efter sin ønologuddannelse trådt ind i familiefirmaet, som også består af søsteren Françoise og Pierres datter Claire. I 2008 blev produktionen omlagt til økologi, og alle vinmarker er certificeret i 2011. Bunan består af 2 vingårde Moulin des Costes ved Cadière d'Azur og Château la Rouvière, der blev erhvervet i 1969, i Castellet. Rouviere består af 6 ha. med vinstokke på terrasser. Domaines Bunans vine regnes blandt de bedste i Bandol.

Moulin des Costes Bandol Rosé 2019 - Pris kr. 135,-, Spar 25,- kr.
21% Mourvèdre, 15% Grenache, 63% Cinsault 1% Syrah. 13,5% alk. Lavt udbytte 35hl/ha. 4 mdr. i tank før tapning. Laksefarvet. Elegant, frugtig bouquet med fersken og eksotiske frugter. Frisk og harmonisk smag med røde bær og citrus. God længde med fin mineralsk afslutning. God til ”middelhavskøkkenet” - grillet fisk, grøntsagsretter, kylling og lyst kød. Kan også ledsage asiatiske retter.

Mas de la Rouvière Rouge 2015 - Pris kr. 150,-, Spar 25,- kr.
53% Mourvèdre, 39% Grenache, 8% Syrah. Lavt udbytte 30 hl/ha. Håndhøstet. Gæring i egefade efterfulgt af 18 mdr. på store fade. Dyb violet. Duft med mørke bær, skovbund og lidt røg. Intens vin med modne solbær, svedsker og bløde tanniner. Til vildt, lam, and, svampe, modne hårde oste og andre intens smagende retter.

Domaine de la Begude
Der er produceret vin på denne vingård siden det 16. århundrede, men den nuværende produktion er grundlagt i 1996 af Guillaume og Louis Tari, der før har produceret vin på det berømte Bordeauxslot Château Giscours, (3. Cru, Margaux). Vingården er den højst beliggende i Bandol (400 meter over havet), med en fantastisk udsigt over Middelhavet. Begude omfatter hele 1.240 hektar hvoraf hun 15 ha er beplantet med vinstokke (gennemsnitsalder 20 år), som vokser på sydvendte terrasser. Resten er garrique og oliventræer. Brugen af barrique betyder, at stilen er lidt anderledes end den klassiske, rustikke Bandol. Der produceres kun ca. 25.000 fl. pr.år.

Rouge 2015 - Pris kr. 200,-, Spar 35,- kr.
90% Mourvèdre, 10% Grenache. 13,5% alk. Kun 20 hl./ha. Høstet i hånden. Druerne sorteres og afstilket. 8-10 dages alkoholisk gæring, maceration i 35 dage, lagring i 18 mdr. på franske fade (Allier) – 1/3 nye. Tæt og dyb granatrød. Duft af røde frugter, lakrids, krydderi og med diskrete aromaer af læder og tobak.Saftig, stærk og krydret vin med et snert af mynte. Bløde tanniner. Passer godt til rødt kød, and, stegt lam, vildsvin, vildt og ost. Stor vin, som kan drikkes nu og indtil 2025!!

La Brulade, Rouge 2013 - Pris kr. 300,-, Spar 55,- kr.
95% Mourvèdre, 5% Grenache. Domainets topvin, som kun produceres i de bedste årgange. 30 hl/ha. Håndhøstet. Druerne sorteres og afstilkest før alkoholisk gæring, maceration i 35 dage, lagring i 18 mdr. på franske fade (Allier) – 1/3 nye. Meget mørk og tæt. Krydret duft af blåbær, anis, vanille og peber. Ekstrem kraftfuld vin med smag af mørk frugt med blomme, krydderi og noget fadpræg. Topvin 95 points i Winespectator. Til grillet (rødt) kød, en provencalsk gryderet eller en ikke for sød chokoladedessert!

Det er altid muligt at kontakte os på 21446353 eller mail: olesoe@mail.dk

Nyhedsbrevet kan frameldes via mail til olesoe@mail.dk


Med venlig hilsen,
Ole Sørensen

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail