Om Restauranter Prisliste Køb Kontakt
Se kurv

Nyhedsbrev
Navn:
E-mail:

Vinvælger

   Alsace
 Arrangement
 Bordeaux
 Bourgogne
 Italien
 Laks
 Loire
 Portugal
 Provence
 Rhone
 Spanien
 Sydfrankrig
 Tyskland
 USA
 Mousserende vine
 Søde vine
 Østrig
 
 Alle omr�der

Webdesign:
NEKSA
Matera

DeBedsteVine

Udsendt d. 28-06-2021

Tour de France på lageret lørdag den 3.7. kl. 10 - 14

Vi holder åbent på lageret Wiedeveltsvej 2A i Fredensborg lørdag den 3. juli 2021 kl. 10.00 - 14.00.

Efter weekenden passerer Tour de France-feltet Rhôneområdet. Derfor er der på lørdag nogle gode tilbud på vine herfra bl.a. nogle nyheder. Vinene kan smages og sælges til rabatpriser - se nedenfor.

LAKS

Indtil lørdag den 3. juli kan der bestilles den berømmede koldrøget laks fra Samsø Røgeri til afhentning fra den 12. juli i Kovangen 610.

Laksen, der vejer hhv. ca. 0,85 eller 1,7 kg., leveres vacuumpakket og holdbarheden er mindst 14 dage - kan fryses.

Udsalgspris ½ side kr. 260,- 1 side kr. 500,- kr.

Bestil via www.emilievin.dk - Vinvælger - Laks eller via mail: olesoe@mail.dk - svar evt. på denne mail.


Der er kommet nye vine fra Rhôneproducenten Domaine Aléofane på lager.

Domaine Aléofane – Rhône, Frankrig (økologisk):
Natacha Chave er ud af en vinfamilie, men uddannede sig som filosof. Hun kunne dog ikke slippe sin fortid, men i stedet for at vende tilbage til familiedomainet erhvervede hun i 2004 1,5 ha vinmark i Saint Joseph og senere i 2007 en parcel i Crozes-Hermitage ”Aléofane” kommer fra navnet på en fiktiv ø i bogen "Riallaro, Exiles Archipelago", af John MacMillan Brown (1846-1935). MacMillan beskriver kontroverserne omkring vin i vores eget samfund. Mens vin betragtes som en kilde til samvær, er den samtidig underlagt meget strenge love. I byen Aléofane blev gærede drikkevarer, som vin, betragtet som både diaboliske og helbredende. Der blev der ordineret vin af læger. Natacha Chave arbejder økologisk med yderst begrænset brug af sulfit.

NYHED - Crozes-Hermitages Blanc 2020 - Pris kr. 145,00 (spar 20 kr.)
60% Rousanne, 40% Marsanne. 40 hl/ha – Håndhøstede og selekterede druer fra 50 år gamle vinmarker dækket af rullesten. 14 måneder på demi-muids (600 liter) og rustfrit stål. Gylden med grønne nuancer. Floral næsen med lidt krydrede noter. Kraftfuld smag med jasmin, fersken, kandiserede rabarber og vanille.. Vil udvikle sig de næste 3-5 år.”

Crozes-Hermitages 2019. - Pris kr. 140,00 (spar 20 kr.)
100% Syrah. 40 hl/ha 13,5% alk. Håndhøstede og selekterede druer fra 50 år gamle vinmarker dækket af rullesten. 14 måneder på demi-muids (600 liter). Lilla Næsen er intens, med blomst, kirsebær, mokka, og krydderi. Tæt, koncentreret mørk frugt – blåbær sorte kirsebær, sveske. Fløjlsagtige tanniner. En vin, der kan drikkes nu, men som også vil udvikle sig de næste op til 10 år. Bl.a. til grillmaden

NYHED - Saint Joseph 2019 - Pris kr. 175,00 (spar 25 kr.)
100% Syrah. 40 hl/ha 15% alk. Håndhøstede og selekterede druer fra en over 50 år gammel vinmark med grovkornet granirjord. 12 måneder på demi-muids (600 liter). Mørk rubinfarve. Intens mineralsk duft med viol, brombær, sorte kirsebær og kakao. Fyldig, tæt og lækker silkeagtig med blomme, sorte frugter, peber, lidt timian og et strejf af eg. Typisk nordlig Rhône Syrah. En vin, der kan drikkes nu, men som også har en fremtid foran sig. Bl.a. til grillmaden og fantastisk til vildt og lam.


Midt i ugen passerer feltet hhv. Cairanne og Chateauneuf-du-Pape, hvor Domaine Berthet-Rayne og Château de la Font du Loup er beliggende:

Domaine Berthet-Rayne – Rhône, Frankrig (økologisk):
Familieejet ejendom fra 1880 ledes af André Barthet-Rayne, som er 4. generation. På de 22 ha. i Cairanne er der bevaret nogle meget gamle vinstokke, som bidrager til ryggraden i husets vine. Man har arbejdet økologisk i mange år, men er først certificeret fra og med 2011-årangen.

Castel Mireio, Cairanne Côtes du Rhône Villages blanc 2019 - Pris kr. 120,00 (spar 20 kr.)
30% Clairette, 20% Marsanne, 20% Roussanne, 10% Grenache Blanc, 15% Viognier, 5% Bourboulenc. Selekterede og håndplukkede druer. Halvdelen af vinen har været på barrique i resten på ståltanke før blending. Klar strågul. Ekspressiv næse – lyse blomster og lidt røg. Elegant og raffineret smag med lyse frugter og let parfumeret ”blomst”. Flot længde. Passer til retter med fisk og lyst kød, men kan også klare visse faste oste. Flot hvid Rhône-vin!!

Château de la Font du Loup:
Ejendommen, som er en af de højst beliggende i området, kom i familiens eje i 1942. Fra 1977 blev stedet drevet af Charles Melia. I dag er det datteren Anne Charlotte Melia-Bachas og svigersønnen Laurent Bachas, der leder familieforetagendet.Navnet "Ulvenes kilde" refererer til adskillige kilder nær domænet, hvortil ulve fra Mont Ventoux ifølge overleveringen kom for at stille deres tørst. En af kilderne springer ud ved gårdspladsen, og man har her lavet en skulptur af en ulv. Med anvendelse af organiske metoder produceres rød og hvid Châteauneuf du Pape fra hhv. 19 og 1 ha. Planterne har en gennemsnitsalder på ca. 60 år. På en enkelt parcel er de 100 år. Selv om markerne ligger samlet, er der temmeligt forskelligt terroirs på de enkelte parceller. Pga. højden og en del sand i undergrunden er der her et helt specielt terroir, hvor druerne modnes langsomt, hvilket giver nogle unikke og meget elegante vine.

Côtes du Rhône 2018 - Pris kr. 100,00 (spar 15 kr.)
Grenache (50%), Syrah (50%) fra 50 år gamle marker. 14% alk. Lagring i store fade i 18 mdr. Duft af mørke frugter og lavendel. Kraftfuld smag med sorte kirsebær, blomme og hindbær. Elagant med bløde tanniner. Til kraftige retter med vildt og kød - god til grill.

Chateauneuf.du-Pape 2018 - Pris kr. 230,00 (spar 35 kr.)
65% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvèdre, 5% Cinsault. 14% alk. Alle druesorter er vinificeret separat. Lagring i 18 måneder - Grenache i betontank, Syrah i barrique og i foudres og Mourvèdre i 600-liters fade. Dyb og klar granatrød. Duft af hindbær, brombær, violer, kakao, tobak og krydderier. Elegant smag med solbær, tobak og noter af krydderier. 91 points hos Robert Parker.


Vinene kan bestilles via Vinvælger eller mail senest mandag den 5.7.21.

Nyhedsbrevet kan frameldes ved at maile til olesoe@mail.dk.

Det er altid muligt at kontakte os på 21446353 eller mail: olesoe@mail.dk



Med venlig hilsen,
Ole Sørensen

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail