Om Restauranter Prisliste Køb Kontakt
Se kurv

Nyhedsbrev
Navn:
E-mail:

Vinvælger

   Alsace
 Beaujolais
 Bordeaux
 Bourgogne
 Italien
 Loire
 Portugal
 Provence
 Rhone
 Spanien
 Sydfrankrig
 Tyskland
 USA
 Mousserende vine
 Søde vine
 Vanille
 Østrig
 
 Alle omr�der

Webdesign:
NEKSA
Matera

DeBedsteVine

Udsendt d. 03-08-2021

Mosel- og Baden-vine på lageret på lørdag den 7.8 kl. 10-14 - Laks - Fredensborg Vin Festival 2021

Vi holder åbent på lageret Wiedeveltsvej 2A i Fredensborg lørdag den 7. august 2021 kl. 10.00 - 14.00.

Fredensborg Vin Festival 2021
Billetsalget til Fredensborg Vin Festival 2021 er startet. FVF 2021 finder sted lørdag den 30.10 kl. 12 - 16 i Restauranten Fredensborghusene - køb billetter via Vinvælger/Arrangementer eller www.fredensborgvinfestival.dk.

Laks
Det er igen muligt at bestille en side af den fremragende koldrøgede "Ø-laks" fra Samsø Røgeri.

Laksen leveres vacuumpakket og kan afhentes i Kovangen 610, 3480 Fredensborg efter aftale fra den 23. august. Holdbarheden er mindst 14 dage vacuumpakket - kan fryses. Laksen vejer ca. 1,7 og sælges til udsalgspris 500,- kr. -.. ½ side koster 260,- kr.

Inspiration til udskæring og opskrifter kan findes på https://samsorogeri.dk/.

Bestil via www.emilievin.dk - Vinvælger - Laks eller ved svar på denne mail, SENEST lørdag den 14.8. kl. 15.00.


Vi har netop været i Mosel og Baden for at besøge vores producenter Dr. Melsheimer og Weingut Zähringer. Lørdag på lageret vil derfor være fokus på bl.a. nye vine vine fra disse producenter. De er produceret på de fremragende druer Riesling og Pinot Noir.

Følgende kan smages og sælges til rabatpriser på dagen.

Weingut Dr. Melsheimer – Mosel, Tyskland (økologisk):
Traditionsrigt weingut fra 1590 i Traben-Trarbach. Der er kun 1,8 ha.vinmarker, men den imponerende bygning huser en glimrende restaurant, hvor de fleste af de producerede vine bliver nydt. Der benyttes ingen kunstgødning, ingen kemikalier i såvel marken som i kælderen, og tilsætningen af svovldioxid før flaskningen er begrænset til et minimum. Vinene fermenteres på naturligt gær. Økologisk certificeret fra 2009. Det er Torsten Melsheimer fra Weingut Melsheimer i Reil, som er ansvarlig for vinfremstillingen på stedet. Thorsten Melsheimer er foregangsmand i den tyske økologiske vinorganisation ECOVIN. Riesling-vinene fra Midtmosel er aromatiske, komplekse og delikate. De udtrykker sig med sprøde frugtige aromaer med æble, melon og honning. Mange ældes med stor ynde. Vinene herfra hører til nogle af verdens store hvide vine. Weingut Melsheimer er i september 2007 kåret af det internationalt anerkendte største tyske vinblad ”VINUM” som Bedste riesling-producent årgang 2006 blandt 463 producenter. Det er den mest prestigefulde vin-pris i Tyskland!! (Se her - http://www.vinum.info/de/detalle8.jsp?id=18481)

NYHED - Riesling Süd-Ost Trarbener-Schlossberg Kabinett Trocken 2018 - Pris 85,00 - Spar 10 kr.
100% Riesling. Fra en sydøst eksponeret stejl vinmark, hvor vinstokkene er plantet i terrasser oven over Trarbach. Gullig. Gule æbler, fersken, pære og blomster i duften. Forfriskende, saftig og harmonisk vin med æble, pære og lidt citrus i smagen samt en god mineralitet. Passer til næsten alt, som kræver en tør hvidvin, og er også god alene.

NYHED - Riesling Graifen Fabelwein Trocken 2019 - Pris 120,00 - Spar 15 kr.
100% Riesling. 12,5% alk, restsukker 8,0 g/l, syre 6,4g/l. Fin mineralsk duft med hyld, citrus og grønt æble. En tør, frisk riesling med elegant frugt og fin syre. Fremragende ledsager til delikate fiskeserveringer eller bare sådan for sjov og i utide. 2019 er en af de allerbedste årgenge i mange, mange år.

NYHED - Riesling Süd-West Trarbener-Schlossberg Spätlese Feinherb 2019 - Pris 110,00 - Spar 15 kr.
100% Riesling. 11,5% alk, restsukker 19,0 g/l, syre 7,3g/l Fra stejle marker ovenfor Trarbach med over 50 år gamle vinstokke. Gullig. Koncentreret duft med sødlig æble, hø og fersken. Harmonisk og forfriskende vin med fersken, gul grape, hvide ribs og lidt orangepræg. Mineralitet og en smule restsødme i en frisk frugtighed. Til terrassen og evt. lidt krydrede ”cremede” retter. 2019 er en af de allerbedste årgenge i mange, mange år.

NYHED - Riesling Süd Enkircher Steffensberg Spätlese 2017 - ½ flaske - Pris 60,00 - Spar 10 kr.
100% Riesling. 8,0% alk. Restsukker 80,0 gr./l. 9,0 gr./l. syre. Rank vin med fin balance mellem sødme og syre. Perfekt til et glas i utide eller ikke for søde desserter.


Weingut Zähringer – Baden, Tyskland (biodynamisk):
Weingut Zähringer er etableret helt tilbage i 1844 ved foden af Schwattzwald i det sydlige Tyskland tæt ved såvel den franske som den schweiziske grænse. I dag er det 6. generation Fabian Zähringer, der leder produktionen med Paulin Köpfer som vinmager. Allerede i 1986 arbejdede man økologisk og i 2010 blev Zähringer biodynamisk certificeret. Ud over de ca. 10 ha. som er ejet af familien, produceres vin fra andre 40 ha. alle ejet af andre biodynamiske vinbønder. Hoveddruen er Spätburgunder (Pinot Noir), som giver fantastiske vine her i Baden tæt på det kendte vinområde Kaiserstuhl, men også andre såvel internationale som tyske druer trives godt her!

Spätburgunder SZ Trocken 2017 - Pris 125,00 - Spar 15 kr.
100% Spätburgunder. 13%, 3,1 g restsukker, 4,2 g/l syre "Selektionswein" fra marken Heitersheimer Sonnhohle. Spontan gæring i barrique. Delikat bouquet af bær (solbær, kirsebær hyldebær mv brombær) og krydrede aromaer (kanel, vanilje, nelliker, grøn peber). Smagen er udtalt Pinot: fyldig, med klare kirsebær komponenter, stærk struktur, meget spændende samspil af syrer, tanniner og bitter mandel. Krydret eftersmag med en meget svag sødme.Til vildt, braiseret oksekød, mørke kødretter, samt visse oste. Optimal efter 3 - 5 år. Server vinen ved ca. 14 °.

Pinot Noir 2016 - Pris 155,00 - Spar 20 kr.
100% Spätburgunder. Lagret i 15 mdr. på barrique 1/3 nye. 12,5%, 1,3 g restsukker. Rubinrød. Duften har burgundiske træk - fin røget krydderi, læder, tobak og mørke bær. Saftig smag af modne kirsebær og, mørk chokolade. Frisk elegant og magtfuld vin. Til gæstemaden - vildt, braiseret kød, mørke kødretter, samt visse oste. Optimal efter 3 - 5 år. Server vinen ved ca. 14 °.


Vinene kan også bestilles via mail: olesoe@mail.dk eller www.emilievin.dk, Vinvælger, Tyskland

Det er altid muligt at kontakte os på 21446353 eller mail: olesoe@mail.dk

Nyhedsbrevet kan afmeldes ved mail til olesoe@mail.dk


Med venlig hilsen,
Ole Sørensen

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail