Om Restauranter Prisliste Køb Kontakt
Se kurv

Nyhedsbrev
Navn:
E-mail:

Vinvælger

   Alsace
 Beaujolais
 Bordeaux
 Bourgogne
 Italien
 Loire
 Portugal
 Provence
 Rhone
 Spanien
 Sydfrankrig
 Tyskland
 USA
 Mousserende vine
 Søde vine
 Vanille
 Østrig
 
 Alle omr�der

Webdesign:
NEKSA
Matera

DeBedsteVine

Udsendt d. 15-09-2021

Mere Rhône på lageret lørdag den 18.9 kl. 10-14

Der er åbent på lageret - Wiedeveltsvej 2A, 3480 Fredensborg - på lørdag den 18. september 2021 kl. 10-14.

Ved den netop afviklede Rhônefestival i lørdags serverede vi mange vine fra området. Vi har dog en del flere i sortimentet, så vi fortsætter med at præsentere nogle andre vine på lørdag - se nedenfor.


HUSK - Billetsalget til Fredensborg Vin Festival 2021 er startet. FVF 2021 finder sted lørdag den 30.10 kl. 12 - 16 i Restauranten Fredensborghusene - køb billetter via Vinvælger/Arrangementer. Se www.fredensborgvinfestival.dk.


Laks
Det er muligt at bestille en side af den fremragende koldrøgede "Ø-laks" fra Samsø Røgeri.

Laksen leveres vacuumpakket og kan afhentes i Kovangen 610, 3480 Fredensborg efter aftale fra den 27. september. Holdbarheden er mindst 14 dage - kan fryses. Laksen vejer ca. 1,7 og sælges til udsalgspris 500,- kr. -.

Bestil via www.emilievin.dk - Vinvælger - Laks eller ved svar på denne mail, SENEST lørdag den 18.9. kl. 15.00.


Følgende Rhônevine kan smages på lørdag og sælges til rabatpriser:

Domaine Barou
Familieejet ejendom fra 1920, hvor frugtavl indtil 1990 havde førsteprioritet. Herfra er der satset mere på vinene, som dog er blevet dyrket økologisk siden 1975. Der er nu 15 ha. vinmarker i det nordlige Rhône, nærmere betegnet i og omkring Saint Joseph, med undergrund af granit og perfekt eksponeret. Siden 1997 har 3. generation Emmanuel Barou og hans kone Marie-Agnés nidkært dyrket disse med bedre og bedre resultater til følge bl.a. fordi der er investeret en del i teknik. Domaine Barou bliver af flere internationale vinskribenter bedømt som en Saint Joseph-producent, der er værd at holde øje med.

Marsanne, VdP Collines Rhodaniennes, blanc 2019 - Pris kr. 75,00 (spar 10 kr.)
100% Marsanne. 50hl/ha. Selekterede og håndplukkede druer. Gæring 50/50 i ståltanke og i barrique efterfulgt af lagring i 9 måneder dels i stål og dels i barriques (4-5 år gamle). Duft af citrus, lime-blomst, krydret pære, mandel og hø. Intens smag med moden pære, kvæde, mandel og citrusfrugter understøttet af et fast syreindhold og lang forfriskende eftersmag. Passer til retter med asparges, fisk, skaldyr og f.eks. røget laks - kan også klare en karry-kylling! Virkelig flot vin til prisen.

Syrah ’Les Vernes’, VdP Collines Rhodaniennes, rouge 2019 - Pris kr. 80,00 (spar 10 kr.)
100% Syrah. Fra 30-50 år gamle marker. 50hl/ha. Selekterede druer, som vokser på de stejle skråninger nær St. Joseph. Håndplukkede hvorefter fermentering i 18 dage ved naturligt gær. 9-12 måneder på barrique (5-6 år gamle). Blomme og peber i duften. Vinen er fyldig med silkeblød garvesyre og god syre. Anvendelig til det meste. Her er der virkelig “value for money”.


Domaine Aléofane – Rhône, Frankrig (økologisk):
Natacha Chave er ud af en vinfamilie, men uddannede sig som filosof. Hun kunne dog ikke slippe sin fortid, men i stedet for at vende tilbage til familiedomainet erhvervede hun i 2004 1,5 ha vinmark i Saint Joseph og senere i 2007 en parcel i Crozes-Hermitage ”Aléofane” kommer fra navnet på en fiktiv ø i bogen "Riallaro, Exiles Archipelago", af John MacMillan Brown (1846-1935). MacMillan beskriver kontroverserne omkring vin i vores eget samfund. Mens vin betragtes som en kilde til samvær, er den samtidig underlagt meget strenge love. I byen Aléofane blev gærede drikkevarer, som vin, betragtet som både diaboliske og helbredende. Der blev der ordineret vin af læger. Natacha Chave arbejder økologisk med yderst begrænset brug af sulfit.

NYHED - Saint Joseph 2019 - Pris kr. 175,00 (spar 25 kr.)
100% Syrah. 40 hl/ha 15% alk. Håndhøstede og selekterede druer fra en over 50 år gammel vinmark med grovkornet granirjord. 12 måneder på demi-muids (600 liter). Mørk rubinfarve. Intens mineralsk duft med viol, brombær, sorte kirsebær og kakao. Fyldig, tæt og lækker silkeagtig med blomme, sorte frugter, peber, lidt timian og et strejf af eg. Typisk nordlig Rhône Syrah. En vin, der kan drikkes nu, men som også har en fremtid foran sig. Bl.a. til grillmaden og fantastisk til vildt og lam.


Domaine La Ligiére – Rhône, Frankrig (biodynamisk):
Domainet hører hjemme i Beaumes de Venise, men størstedelen af produktionen kommer fra vinmarker i Vacqueyras. Dertil ejer Elizabeth og Philippe Bernard (5. generation i familen) også parceller i appellationerne Cotes du Rhône og Gigondas. Domainet, som har 60 ha. vinmarker, leverede indtil 2008 druerne til det lokale kooperativ, men da Elizabeth og Philippe overtog fra Philippes forrældre begyndte man selv at producere og sælge vinene. Vinmarkerne ligger på et plateau, hvor den fattige – men kvalitative jord – består af rød ler og rullesten. Området er meget tørt og meget udsat for Mistralvinden. Vinstokkene er ret gamle – 50 år i snit og op til 80 år. Disse faktorer skaber gode druer med en høj koncentration. Dyrkningen er naturlig, uden kemikalier og kunstig gødning. Jorden pløjes og næres med hjemmelavet kompost. Vinstokkene beskyttes med naturlige midler, som kobber, svovl samt forskellige planteudtræk. Alt arbejdet foregår manuelt og vinificeringen er ligeledes naturlig, med et formål: at lade vinene udtrykke deres respektive oprindelser, uden unødvendig manipulation. Domainet anvender ikke egefade, for at bevare vinenes rene karakter. Stilen er imødekommende, saftig og elegant. Flotte Rhônevine, som kan måle sig med de veletablerede navne i området.

Beaume de Venise Rouge Les Garennes 2019 - Pris kr. 100,00 (spar 15 kr.)
60% Grenache, 40% Syrah. 36hl/ha. 13,5% alk. Håndhøstet, afstilket før fermentering, som sker med naturligt gær. Duft med solbær og sorte kirsebær. Kødfuld mørk frugt i smagen som afsluttes let krydret. God tanninstruktur. Lang finish. Drik den til grillmad, andebryst, kanin eller vildt. Kan gemmes 5-7 år. Decanter giver vinen 93 points.


Domaine LePlan-Vermeersch – Rhône, Frankrig (økologisk):
Dette 200 år gamle domaine på 10 ha. er ejet af den tidligere top-racerkører belgieren Dirk Vermeersch. Efter en flot karriere fra 1973 til 1989 bl.a. med sejre i flere 24-timers løb, internationale rallyes og deltagelse i Paris-Dakar (han blev nr. 5 i sin klasse), købte han i 2000 Domaine Le Plan sammen med sin kone Hélène. Dirk er selvlært vinproducent, men sammen med datteren Ann og svigersønnen Sebastien, som begge er uddannede vinmagere, og uden forudindfattede meninger om vindyrkning har han skabt nogle fantastiske vine. Metoderne er såvel traditionelle som moderne, og de fleste af vinene er økologisk certificerede. Allerede i den første årgang 2001 visse vine belønnet med både nationale og internationale anerkendelser, og det er bare fortsat efterfølgende. Bemærk at GT ikke står for ”Grand Turismo” men i dette tilfælde for ”Grand Terroir”. Det efterfølgende bogstav angiver druesorten.

GP-R Merlot Vin de France 2019 (ikke øko.) - Pris 50,00 - Spar 10,00 kr.
100% Merlot. 12,0%, 2,15 g. restsukker. Gæring og lagring på ståltank. Duft med blomme og lakrids. Saftig og fyldig. En vin der kan nydes til det meste eller som et glas i ”utide”.

Gigondas 2017 - Pris 145,00 - Spar 30,00 kr.
Grenache, Syrah, Mourvedre. 14,5%, 0,5 g. restsukker. Mørk granatrød. Duft med mørke frugter og lidt vanille. Krydret vin hvor de mørke frugter forenes med lakrids og provencekrydderier. Lang finish med bløde tanniner. Festvin til vildt, lam og bøffer. Kan gemmes op til 6 år.

GP-Muscat 2019 Demi-Sec, Vin de France (ikke øko.) - Pris kr. 60,00 - spar 10 kr.
100% Muscat. 12,5%, 12,0 g. restsukker. Typisk muscat-duft. Halvsød og aromatisk vin med syrlighed og frugt. Som aperitif eller til en frisk frugtdessert.


Vinene kan bestilles på www.emilievin.dk Vinvælger/Rhône eller ved svar på denne mail indtil mandag den 20.9.

Nyhedsbrevet kan frameldes ved at maile til olesoe@mail.dk.

Det er altid muligt at kontakte os på tel. 21446353.



Med venlig hilsen,
Ole Sørensen

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail