Om Restauranter Prisliste Køb Kontakt
Se kurv

Nyhedsbrev
Navn:
E-mail:

Vinvælger

   Alsace
 Beaujolais
 Bordeaux
 Bourgogne
 Italien
 Loire
 Portugal
 Provence
 Rhone
 Spanien
 Sydfrankrig
 Tyskland
 USA
 Mousserende vine
 Søde vine
 Vanille
 Østrig
 
 Alle omr�der

Webdesign:
NEKSA
Matera

DeBedsteVine

Udsendt d. 21-03-2022

Bordeaux på lageret FREDAG den 25.3 kl. 15-18 - Pris til Samsø Røgeri

Vi holder åbent på lageret Wiedeveltsvej 2A i Fredensborg på fredag den 25. marts 2020 kl. 15.00 - 18.00.

Her vil vi præsentere nogle fine vine fra Bordeaux - se nedenfor.

Fornem pris til Samsø Røgeri
Dansk Gastronomisk Akademi har givet et hædersdiplom til Mikael Andreasen fra Samsø Røgeri. Hædersdiplomet er givet for fremragende fremstilling af kvalitetsfødevarer med følgende begrundelse:

"Meget smuk koldrøget laks. Mikael Andreasen har lært sig selv røgehåndværket og med årelang tålmodighed, har han udviklet sin egen forarbejdningsmetode: Mikael tager sin motorsav og skærer frisk savsmuld af frugttræer til hver eneste røgning. Han lufttørrer og håndvender savsmuldet til det er lige præcis tilpas fugtigt. Råvaren er færøske laks, som opdrættes uden brug af GMO-foder og antibiotika. Laksen håndsaltes, skylles og hænger til tørre i tre døgn inden røgning. Laksen er tør, røgen er forholdsvis diskret, salt-balancen er flot og kødet er mørt som smør."

Det er muligt at bestille en hel eller en halv side koldrøget laks fra "Ø Laks" på Samsø til afhentning i Kovangen 610 3480 Fredensborg fra den 4.4. Laksen vejer mindst ca. 1,7 eller 0,85 kg og sælges til udsalgspris 550,- kr. og 300,- kr. Bestil via www.emilievin.dk - Vinvælger - Laks eller ved svar på denne mail senest lørdag den 26.02 kl. 12,00.


Bordeaux er helt sikkert en af Verdens mest berømte vinregioner og har været pejlemærke for mange producenter. I denne uge er der tilbud på nogle lækre vine fra området. De kan smages på fredag på lageret og sælges naturligvis til rabatpriser.

Følgende vine kan smages og sælges til rabatpriser på dagen:

CHÂTEAU L'HOSPITAL – Graves, Frankrig (økologisk):
Godset var i begyndelsen af det 18. århundrede den kongelige rådgiver Jacques de l'Hospital’ landejendom. Jacques datter Anne Cathrine giftede sig i 1787 med Jean-Jacques Fournier de la Chapelle, som opførte det nuværende slot og døbte det Château l’Hospital til ære for sin kone. I 2012 blev det forsømte slot overtaget af ægteparret Florett og Brigitte Battistella, som siden har renoveret såvel slot som park. De 40 ha. vinmarker blev omlagt til økologisk produktion i 2013 og certificeret i 2017. Der er lagt vægt på kvalitet. Der udlejes 7 værelser, som alle er indrettet med møbler af nordisk design. Slottet er af ”The French Delikatessen” kåret som den bedste økologiske vinproducent i Graves-området.

Graves Blanc 2020 - kr. 95,00, SPAR 15,- kr.
65% Sauvignon Blanc, 35% Semillon. Udbytte 35 hl/ha. 13,5% alkohol. Restsukker 1,5 g/liter. Gæring i tank og barriques (30% nye). Gullig. Frisk duft med citrus og ristede noter. Kompleks let fedmefuld, krydret smag med citrus, blomst og eksotisk frugt. Meget lang aromatisk og vedholdende finish. Typisk hvid Graves, hvor man får meget for pengene. Ud over fisk og skaldyr kan denne vin også nydes til charcuterie, kylling og kalvekød. Guldmedalje ved Concours Expression Vignerons Bio 2021 og sølv ved Concours des Féminalise 2021.

La Dame de l’Hospital 2019 - kr. 75,00, SPAR 10,- kr.
90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon. 47 hl/ha. Druerne sorteres, afstilkes og gæres i rustfri ståltanke i ca. 3 uger. 20% af vinen lagres i tønder, 80% i rustfri stålbeholdere for at bevare frugten. Granatrød. Duft med moden let krydret frugt. Meget saftig og silkeblød frugtdreven smag. Lang finish med bløde tanniner.

Graves Rouge 2018 - kr. 110,00, SPAR 15,- kr.
60% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec, 5% Petit-Verdot. 41 hl/ha Druerne sorteres, afstilkes og gæres i betonkar i ca. 3 uger. Druesorterne lagres separat i 12 mdr. i 300 liter egefade. 30% fornyes hvert år. Rubinrød. Fin og kompleks næse med noter af moden frugt. I den saftige smag findes moden frugt og raffinerede tanniner giver struktur og fylde. Fin længde. Guld ved Concours Général Agricole Paris 2020 og Concours Mondial Bruxelles 2020.


CHÂTEAU LA GRANGÉRE – St. Emilion, Frankrig (økologisk):
Firmaet hedder egentlig SARL le Bousquet Ud over Châteaux la Grangére ejes også Bordeaux Superior slottene Châteaux Saint-Julian og Virecourt Conté. Alle dyrkes økologisk. Châteaux la Grangére’s 6 ha. ligger tæt på byen og markerne er naboer til de berømte slotte Troplon Mondot, Laroque og Pavie.

Moulin de la Grangére St. Emilion Grand Cru 2017 - kr. 135,00, SPAR 15,- kr.
90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon. 14,5% alkohol. Udbytte 40 hl/ha. Lagret i barriques 30% nye. Mørk rubinrød. Smuk duft med røde kirsebær og brombær. Charmerende saftig vin med let fadpræget frugt. Krydret finish med god længde. Meget anvendelig til de fleste let krydrede kødretter, stegt kylling, risotto og hvidskimmeloste.

Grangére St. Emilion Grand Cru 2016 - kr. 170,00, SPAR 25,- kr.
87% Merlot, 13% Cabernet Sauvignon. 14,5% alkohol. Udbytte 35 hl/ha Fra marker som er naboer til de berømte slotte Laroque og Pavie. Lagret i barriques 30% nye. Mørk rubinrød. Kompleks let røget duft med kirsebær, hindbær, brombær og viol. Blød og saftig smag med krydderi, vanille, læder og tobak. Meget anvendelig til de fleste let krydrede kødretter, stegt fjerkræ, confitteret and og hvidskimmeloste. Kan gemmes 10- 15 år. James Suckling 90 points.


Vinene kan bestilles via www.emilievin-dk - Bordeaux eller ved mail til olesoe@mail.dk.

Gratis levering i Storkøbenhavn og Nordsjælland ved køb af mindst 6 flasker - gerne assorteret.

Det er altid muligt at kontakte os på 21446353 eller mail: olesoe@mail.dk.

Nyhedsbrevet kan afbestilles ved mail til olesoe@mail.dk.


Med venlig hilsen,
Ole Sørensen

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail