Om Restauranter Prisliste Køb Kontakt
Se kurv

Nyhedsbrev
Navn:
E-mail:

Vinvælger

   Alsace
 Beaujolais
 Bordeaux
 Bourgogne
 Italien
 Loire
 Portugal
 Provence
 Rhone
 Spanien
 Sydfrankrig
 Tyskland
 USA
 Mousserende vine
 Søde vine
 Vanille
 Østrig
 
 Alle omr�der

Webdesign:
NEKSA
Matera

DeBedsteVine

Udsendt d. 31-08-2022

Toscana på lageret på lørdag den 3.9 kl. 10-14

Vi holder åbent på lageret Wiedeveltsvej 2A i Fredensborg på lørdag den 3. september 2022 kl. 10.00 - 14.00.

1. Fredensborg Vin Festival
2. Laks
3. Toscana

1. FREDENSBORG VIN FESTIVAL 2022
Billetsalget til Fredensborg Vin Festival 2022 er godt i gang. FVF 2022 finder sted lørdag den 29.10 kl. 12 - 16 i Restauranten Fredensborghusene, Bakkedraget 43 3480 Fredensborg - køb billetter a 185,- kr. via Vinvælger/Arrangementer eller via olesoe@mail.dk - svar evt. på denne mail.. Der er max. 200 billetter.

Se www.fredensborgvinfestival.dk.

2. LAKS
Indtil mandag den 5. september kan der bestilles den berømmede koldrøgede laks fra Samsø Røgeri til afhentning fra tirsdag den 20. september i Kovangen 610.

Laksen, der vejer hhv. ca. 0,85 eller 1,7 kg., leveres vacuumpakket og holdbarheden er mindst 14 dage - kan fryses.

Udsalgspris ½ side kr. 320,- 1 side kr. 580,- kr.

Bestil via www.emilievin.dk - Vinvælger - Laks eller via mail: olesoe@mail.dk - svar evt. på denne mail.

3. TOSCANA

Der vil på lørdag være fokus på vine fra Toscana - bl.a. er der atter vine fra "Fattoria Lavacchio" på programmet, og der kan smages vine fra "Podere Travalle".

Fattoria Lavacchio – Toscana, Italien (økologisk)
Lavacchio er en økologisk producent (certificeret i 2004) i regionen Chianti Rufina. Vingården har eksisteret siden år 1700. Der er hele 110 ha., som er beliggende i 400-450 meters højde, men kun 20 ha er vinmarker og 45 ha. olivenlunde. Faye Lottero og manden Dimitri leder virksomheden, som familien Lottero overtog i1978. Hoveddruen er Sangiovese, men der dyrkes også lidt Merlot, Cabernet og Syrah samt nogle grønne druer. Ansvaret for vinen er overladt til ”flying winemaker” Alberto Antonini, som har bidraget til en markant kvalitetsstigning i de senere år. Lavacchio har også nogle dejlige Bed and Breakfast værelser.

Følgende vine kan smages:

NY ÅRGANG - Cedro, Chianti Rufina DOCG 2019 - Pris 120,00 Spar 25 kr.
90% Sangiovese, 5% Canaiolo Nero, 5% Ciliegiolo. 13,5% alk. Fra marker i 400 meters højde med en alder på mellem 20 og 30 år. Druerne er håndplukkede og afstilket før gæring i såvel ståltank som egefade. Lagring i 24 mdr. på 35 og 70 hl. franske egefade samt 6 mdr. på flaske. Intens rubinrød. Ren og vedvarende bouquet med kirsebær, rose og viol. Tæt varm, let krydret smag med moden frugt – blåbær og brombær - og læder. Lang bittersødlig eftersmag. Passer til det meste, specielt til det italienske køkken.

NY ÅRGANG - Cedro, Chianti Rufina Riserva DOCG. 2016 - Pris 155,00 Spar 30 kr.
90 % Sangiovese, 10% Merlot. 14,5 %. Fremstilles kun i de bedste år og årgang 2016 er legendarisk. Fra marker i 400 meters højde med en alder på over 35 år. Håndplukket og afstilket før gæring i gæring i ståltanke. Lagring i 18 mdr. i barrique (nye og 1 år) samt 18 måneder på 35 hl. fade. Derefter 6 mdr. på flaske inden frigivelse. Meget mørk rubinrød. Moden, krydret duft med solblær, brombær, kirsebær og lidt cassis. Blød silkeagtig smag med modne solbær, brombær og vanille. Elegante tanniner i en lang intens eftersmag. Går fint med stegt oksekød og vildt samt hårde oste.


Podere Trevalle – Toscana, Italien (økologisk)
Trevvalle er navnet på en lille bakke i Maremma i det sydlige Toscana men også navnet på denne vingård, som brødrene Umberto og Bernardo Valle overtog i 1998. Siden da har de ihærdigt forsøgt at fremstille ”naturlige” vine, der udtrykker området og som er behagelige at drikke samt til en overkommelig pris. Vinmarkerne dyrkes total økologisk uden brug af kunstgødning, kemiske insekt- og svampemidler og vinen gærer ved anvendelse af de naturlige gærstammer, som findes på skindet af druerne. Der er plantet vinstokke på 14 ha. og ca. 85% er Sangiovese. Udbyttet holdes på et lavt niveau, for at bevare en god koncentration i de færdige vine. I marken arbejdes der med manuelle metoder, som gør at tanninen i Sangiovese-druerne blødgøres, hvilket betyder vine, som er hurtigere drikbare, end denne drue ofte giver. Alle druer høstes med håndkraft, sulfit benyttes i meget små mængder og vinene filtreres ikke før aftapning. Vingårdens marker ligger i DOCG området Morellino di Scansano samt i det forholdsvis nye DOC-område Montecucco (fra 1998), der grænser op til Brunello di Montalcino, og som mange har spået en stor fremtid.

Følgende vine kan smages:

Passera, Morellino di Scansano 2019 - Pris 85,00 Spar 15 kr.
90% Sangiovese, 5% Canaiolo Nero, 5% Ciliegiolo. 13,5% alk. Fra marker i 400 meters højde med en alder på mellem 20 og 30 år. Druerne er håndplukkede og afstilket før gæring i såvel ståltank som egefade. Lagring i 24 mdr. på 35 og 70 hl. franske egefade samt 6 mdr. på flaske. Intens rubinrød. Ren og vedvarende bouquet med kirsebær, rose og viol. Tæt varm, let krydret smag med moden frugt – blåbær og brombær - og læder. Lang bittersødlig eftersmag. Passer til det meste, specielt til det italienske køkken.

Pontolungo, Montecucco Rosso 2017 - Pris 100,00 Spar 20 kr.
62 % Sangiovese, 30 % Colorino & Merlot, 8 % Cabernet Sauvignon. 14 %. Gæring i ståltank, lagring i barriques (Allier) 225 og 500 liter i 12 måneder. Rubinrød. Intens duft med kirsebær, viol og mandel. Smag med brombær og solbær samt lidt røg og balsamicotoner. Finesse og styrke på samme tid. Lang sødmefuld og krydret finish. Lidt Brunello look-a-like? Til rødt kød og vildt gerne ledsaget af pasta.

Larcille, Morellino di Scansano Riserva 2016 - Pris 125,00 Spar 25 kr.
90% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon, Grenache. 14,5%, alk. Gæring i ståltank, lagring 12 mdr. delvis i brugte (2-3 gange) barriques samt 6 mdr. i tanke. Rubinrød. Duft med brombær, tobak, tørret frugt, balsamico og nelliker. Saftig, blød og tør vin med mørkr bær, blomme og krydderi. Til gæstemaden.

Anemaecore 2016, IGT Toscana - Pris 140,00 Spar 25 kr.
100% Sangiovese. 14%, alk. 17 mg sulfit/l. Gæring i åbne cement tanke. Lagring i cementtank. Rubinrød. Duft med sorte kirsebær, røde frugter og krydderi. Saftig, frisk og mineralsk vin. Til lyst kød og afkølet til fisk! Dette er en meget spændende sangiovesevin.


Vinene kan også bestilles via mail: olesoe@mail.dk eller www.emilievin.dk, Vinvælger, Italien.

Nyhedsbrevet kan frameldes ved at maile til olesoe@mail.dk.

Det er altid muligt at kontakte os på 21446353 eller mail: olesoe@mail.dk



Med venlig hilsen,
Ole Sørensen

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail