Om Restauranter Prisliste Køb Kontakt
Se kurv

Nyhedsbrev
Navn:
E-mail:

Vinvælger

   Alsace
 Beaujolais
 Bordeaux
 Bourgogne
 Italien
 Loire
 Portugal
 Provence
 Rhone
 Spanien
 Sydfrankrig
 Tyskland
 USA
 Mousserende vine
 Søde vine
 Vanille
 Østrig
 
 Alle omr�der

Webdesign:
NEKSA
Matera

DeBedsteVine

Udsendt d. 23-04-2024

Bandol-festival på lageret på lørdag den 27.4 kl. 10 - 14

Der er åbent på lageret - Wiedeveltsvej 2A, 3480 Fredensborg - på lørdag den 27. april 2024 kl. 10-14.

Et af de vinområder, som står vores hjerte nær er franske Bandol. Emilie Vin er nu formodentlig den importør i Danmark med det største udvalg af vine herfra. Med tilgang af vine fra top-producenten Domaine la Bastide Blanche og Domaine Ray Jane er der nu hele 6 domainer i portefølgen.

Bandol er nok det bedste område i Provence såvel med hensyn til såvel rosé som røde vine. Hoveddruen er Mourvèdre, som for de rødes vedkommende skal udgøre mindst 50% af vinen. Det er en druesort, som kræver kalkrig jordbund megen sol for at modne, og det er netop det, som Bandol kan tilbyde. Nogle af Frankrigs helt store og ret kostbare vine laves her.

Denne lørdag kan der smages hele 9 vine fra vores forskellige domainer. Disse sælges alle til rabatpriser på dagen - de kan også bestilles via www.emilievin.dk - Vinvælger - Provence eller ved mail til info@emilievin.dk.

Her er listen:

Domaine la Bastide Blanche
Domainet blev købt af familien Bonzo i 1972. Ejendommen var i meget dårlig stand, så der blev bygget en ny kælder, anskaffet fade og redskaber og hele 3 ud af 10 ha vinstokke blev revet op og nylpantet. I 1981 var der 20 ha vinmarker.nu er der 48 ha. Det er nu 3. generation brødrene Nicolas og Julien, der står for driften med vinmageren Stéphane Bourret, som siden 1997 har været ansvarlig for vinificeringen. Sammen har de gjort Bastida Blanche til et top-5 vinhus i Bandol.

Bandol Rosé 2023 - Pris kr. 150,-, Spar 25,- kr.
Overvejende Mourvèdre samt Grenache Noir, Cinsault og Clairette. 13,5%. Druerne er håndhøstede. Gæring og lagring i 8 mdr. på ståltanke. Laksefarvet med en frisk duft med citrus. Smage med citrusfrugter og pomelo. Læskende rosé som kan nydes alene, men som også er en gastronomisk vin, der kan nydes til til en salat eller krydrede retter med fisk eller fjerkræ. Serveres afkølet, omkring 12°C. 90+ points hos Robert Parker.

Bandol Rouge 2020 - Pris kr. 185,-, Spar 30,- kr.
86% Mourvèdre, 10% Grenache, 3% Cinsault, 1% Carignan. 40 hl/ha. Druerne er håndhøstede og afstilkede og der er foretaget en grundig selektion før vinificeringen. Vinen lagres på egefade (18 – 80 hl.) ca. 18 måneder før den tappes på flaske og frigives til salg. Granatrød. Duft med smukke noter af sorte frugter, krydderier og lakrids. Smagen er kraftig og tæt med sorte frugter og krydderier som i duften. Meget elegant vin. Kan nydes med fornøjelse nu men vil udvikles i de næste mindst 10 år. Til grillmad, vildt og andre markante retter. 91 points hos Revenue du France og Robert Parker.


Domaine Ray Jane:
Domainets historie går helt tilbage til 1288, hvor Constant-familien begyndte at dyrke vin på stedet. Dette er fortsat fra generation til generation. I 1970 byggede Raymond den første rigtige vinkælder og i 2009 overgik domainet under sønnen Alain og hans kone Jane ledelse til økologisk dyrkning. Deres 2 sønner Vincent og Julien er nu med i produktionen, så arvefølgen er sikret. Der er 26 ha vinmarker i Le Castellet og La Cadiere. En tredjedel af vinstokkene er 100 år gamle og plantet på Restanques (terrasser lavet af sten hugget ind i bakkerne for at forhindre erosion og lette den naturlige fordeling af vandressourcerne). Arbejdet i vingården udføres uden motoriseret værktøj (pløjning udføres med heste og hakke). Høsten er manuel. Den nyopgraderede kælder er udstyret med den nyeste teknologi (termoregulerede rustfri ståltanke til maceration af alle vinene og automatisk system til at pumpe over den røde Bandol.

Bandol Rosé 2023 - Pris kr. 135,-, Spar 15,- kr.
40% Mourvèdre, 30% Grenache, 30% Cinsault. 13% alk. Vinstokkene er i gennemsnit 40-60 år gamle. Druerne sorteres i hånden og presses. Gæring i rustfri ståltanke ved lav temperatur i en måned for at udtrække smag. Vinen filtreres inden aftapning. Elegant meget lyserød farve. Frisk næse med noter af citrus og frisk græs. Komplet og struktureret vin med citrusfrugt og syrlige røde bær. Serveres som aperitif, til lette oste, grillet laks, sommersalater, sashimi og sushi.

Bandol Rouge 2018 - Pris kr. 170,-, Spar 25,- kr.
90% Mourvèdre, 5% Cinsault, 5% Grenache. 14%. Vinstokkene er i gennemsnit 100 år gamle. Druerne er håndhøstede og selekteret i marken og kælderen. Druernetyperne gærer individuelt i tre uger med kvaset. Lagring 22 mdr. på store egefade. Dyb rubinfarvet. Intense aromaer mad mørk frugt og udvikling mod tobak, jord, læder og et strejf af krydderi. Koncentreret smag med bløde tanniner. Til bøf, vildt, solide gryderetter eller rige oste. Meget holdbar.

Bandol Rouge Cuvée Falun 2020 - Pris kr. 225,-, Spar 35,- kr.
90% Mourvèdre, 5% Grenache, 5% Carignan. 13,5%. Fra 110 – 130 år gamle vinstokke. Druerne er håndhøstede og selekteret i marken og kælderen. 24 mdr. på fad. Intens rubinrød. Næse med mørke frugter - kirsebær, solbær, brombær. Delikat, flot og balancet smag med mørk frugt, tobak og læder. Den passer perfekt til grillede lammekoteletter, fugle- og dyrevildt og andre kraftige retter. Server ved 16°. Kan gemmes 15 år endnu. Husets topvin.


Domaine des Baguiers:
Domaine des Baguires er et familieejet vinbrug hvor Claudine, Franck and Jean-Louis Jourdan fremstiller nogle glimrende og områdetypiske vine, som frem for alt er prismæssigt meget fordelagtige.

Bandol Rouge 2018 - Pris kr. 120,-, Spar 20,- kr.
80% Mourvèdre, 10% Cinsault, 10% Grenache. 40 hl/ha – Druerne er håndhøstede og afstilkede og der er foretaget en grundig selektion før vinificeringen. Vinen lagres i 50hl fade i mindst 20 måneder før frigivelse. Meget mørk tæt i farven. Typisk ”Bandol-næse” hvor Mourvedre-druen udtrykker sig med læder, lakrids og sorte oliven men også med noget frugtighed. Pæn afrundet smag med silkebløde tanniner og en eftersmag, der bliver hængende. En rigtig god årgang i Bandol, hvor druerne modnede perfekt og gav en smuk mørk vin med kraft og fylde. Kan nydes nu, men vinen vil udvikle sig i de kommende år.


Domaine Bunan:
Domaines Bunan blev grundlagt i 1961 af Poul og Pierre Bunan. Nu er også Pauls søn, Laurent efter sin ønologuddannelse trådt ind i familiefirmaet, som også består af søsteren Françoise og Pierres datter Claire. I 2008 blev produktionen omlagt til økologi, og alle vinmarker er certificeret i 2011. Bunan består af 2 vingårde Moulin des Costes ved Cadière d'Azur og Château la Rouvière, der blev erhvervet i 1969, i Castellet. Rouviere består af 6 ha. med vinstokke på terrasser. Domaines Bunans vine regnes blandt de bedste i Bandol.

Mas de la Rouvière Rouge 2019 - Pris kr. 165,-, Spar 25,- kr.
60% Mourvèdre, 20% Grenache, 10% Syrah, 10% Cinsault. 14,5%. Lavt udbytte 30 hl/ha. Håndhøstet. Gæring i egefade efterfulgt af 18 mdr. på store fade. Dyb violet. Duft med mørke bær, skovbund og lidt røg. Intens vin med modne solbær, svedsker og bløde tanniner. Til vildt, lam, and, svampe, modne hårde oste og andre intens smagende retter.


Domaine de la Begude
Der er produceret vin på denne vingård siden det 16. århundrede, men den nuværende produktion er grundlagt i 1996 af Guillaume og Louis Tari, der før har produceret vin på det berømte Bordeauxslot Château Giscours, (3. Cru, Margaux). Vingården er den højst beliggende i Bandol (400 meter over havet), med en fantastisk udsigt over Middelhavet. Begude omfatter hele 1.240 hektar hvoraf hun 15 ha er beplantet med vinstokke (gennemsnitsalder 20 år), som vokser på sydvendte terrasser. Resten er garrique og oliventræer. Brugen af barrique betyder, at stilen er lidt anderledes end den klassiske, rustikke Bandol. Der produceres kun ca. 25.000 fl. pr.år.

La Brulade, Rouge 2015 - Pris kr. 325,-, Spar 65,- kr.
95% Mourvèdre, 5% Grenache. Domainets topvin, som kun produceres i de bedste årgange. 30 hl/ha. Håndhøstet. Druerne sorteres og afstilkest før alkoholisk gæring, maceration i 35 dage, lagring i 18 mdr. på franske fade (Allier) – 1/3 nye. Meget mørk og tæt. Krydret duft af blåbær, anis, vanille og peber. Ekstrem kraftfuld vin med smag af mørk frugt med blomme, krydderi og noget fadpræg. Topvin 95 points i Winespectator. Til grillet (rødt) kød, en provencalsk gryderet eller en ikke for sød chokoladedessert!


Det er altid muligt at kontakte os på 21446353 eller mail: info@emilievin.dk

Nyhedsbrevet kan frameldes via mail til info@emilievin.dk


Med venlig hilsen,
Ole Sørensen

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail